"Pijan mi je ubio sina, a posle 48 sati je pušten da se brani sa slobode": Nastavio sa brzom vožnjom i nakon pogibije Ivana na Badnje veče!

18.02.2022

12:23

1

Ivan Jovičin poginuo je kada je sa porodicom iz Beograda došao da poseti roditelje u Alibunar

"Pijan mi je ubio sina, a posle 48 sati je pušten da se brani sa slobode": Nastavio sa brzom vožnjom i nakon pogibije Ivana na Badnje veče!
Hitna pomoć - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Nešto više od mesec dana prošlo je od pogibije Ivana Jovičina (28) iz Alibunara, a osumnjičeni za saobraćajnu nesreću i dalje šeta slobodno selom, priča otac nastradalog mladića Rade.

Podsećamo, mladić je poginuo na Badnje veče kada je na njega, dok je popravljao automobil, u punoj brzini, svojim vozilom, naleto meštanin Robert G.

- Nas dvojica smo stajali pored auta, kada je naleteo pijani momak i ubio mog sina. Išao je 150 na sat. Nije ni pokušao da se zaustavi, pokušao je da pobegne, ali je izgubio kontrolu nad svojim BMW-om, udario u most, odsekao banderu i završio na drugoj strani puta, prevrnut - priča za Kurir Rade Jovičin.

Opasna igra sa rezultatom Ivanove smrti

On dodaje da mu je još teže to što se, kako kaže, ubica njegovog sina nalazi na slobodi, jer je posle isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Da sve bude gore, meštani kažu da Roberta ova nesreća nije promenila, te da se i dalje bahati po seoskim ulicama.

- Od kako ga znamo pravio je probleme. Stalno divlja automobilom. Večito ga viđamo pijanog. A to veče kada je ubio Ivana nije bilo prvo, a po svemu sudeći ni poslednje veče kada je pijan seo za volan - rekle su revoltirane komšije i dodale da strepe od bahatih vozača poput Roberta, kao i da im nije prijatno kada znaju da je on van pritvora i da može ponovo da sedne za volan.

Na društvenim mrežama pored njegovog imena stoji i opis "Opasna igra", što govori dosta o njegovom načinu života, a pored snimaka na kojima brzo vozi pojavljuju se i slike kako pozira sa vatrenim oružjem i noževima.

Došli za praznike

Ivan je inače živeo sa porodicom u Beogradu, a za praznike je došao kod roditelja u Alibunar. Njegova sestra objašnjava da jedinu utehu porodici pružaju Ivanova deca.

- Ivan je imao suprugu i dvoje male dece, oni žive u Beogradu. Došli su za praznike ovde, jer je znao kolika su nam razonoda njegovi sin i ćerkica. A onda je na njega naleteo pijani vozač i zauvek ga oduzeo od nas, nije mu bilo spasa - kaže sestra Ivana za Kurir. Ona napominje da su mala deca, koja imaju 3 i 4 godine, ostala bez oca i da njegova supruga sada živi sama i podiže ih.

Sada, porodica Porodica Jovičin kaže da je pokrenula peticiju kako bi se uvele kamere za merenje brzine na puteve u Alibunaru, jer većina mladih ljudi ne poštuje ograničenja.

Iz Višeg tužilaštva u Pančevu su potvrdili da se protiv mladića koji je izazvao stravičan udes vodi postupak.

I prijatelji mu nastradali na putu

Podsećamo, ovo nije jedina tragedija koja je potresla Alibunar. Prošle subote život su izgubili Zoran Aćimović i Vladimir Milojević,  koji su bili dobri drugovi Ivana Jovičina, dok je mlada balerina Anastasija Jocev (20) preminula u bolnici nekoliko dana kasnije.

Zoran, koji je upravljao vozilom, iz nepoznatih razloga izgubio je kontrolu i udario u prikolicu. Od siline udara, automobil se zapalio i nesrećnom mladiću nije bilo spasa.

Da tragedija bude još gora, 2016. i 2017. dogodile su se još dve identične nesreće u kojoj je život izgubilo pet osoba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike