Manekenka kažnjena za nasilničku vožnju sa dvoje dece u automobilu: 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja autom i 15 poena!

17.02.2022

10:54

0

Jovana Švonja kažnjena u skraćenom postupku i ta kazna je ispod zakonskog minimuma, kaže Aleksandar Radenković

Manekenka kažnjena za nasilničku vožnju sa dvoje dece u automobilu: 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja autom i 15 poena!
Instagram_callmelolita

Nekadašnja manekenka Jovana Švonja kažnjena je, kako 24sedam saznaje, u skraćenom postupku zbog vožnje automobilom 196 na sat sa dvoje male dece u automobilu. Supruzi nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Srbije Filipa Đorđevića izrečena je novčana kazna u visini od 120.000 dinara, a dobila je devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 15 kaznenih poena.

Ovo je rekao Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije i dodao da su to sankcije ispod zakonskog minimuma. Tako ekstremni slučajevi, kako je objasnio, nisu baš svakidašnji, ali su zabeleženi slučajevi da roditelji voze decu pod dejstvom alkohola i da izazovu nesreću u kojoj strada osoba u drugom vozilu.

Instagram_callmelolita
 

- Ovaj slučaj je privukao pažnju jer se radi o poznatoj osobi. Mi bismo voleli da se o tome više piše i kad je reč o anonimnim osobama jer je to poražavajuća činjenica da neko sa dvoje dece vozi 196 na sat. I to je u krajnjem slučaju nasilnička vožnja - istakao je Radenković u jutarnjem programu RTS-a.

Radenković je naveo da je, nažalost, naša realnost da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji nastradala 521 osoba, polovina poginulih su bili vozači putničkih vozila, a većina su mladi ispod 30 godina.

Instagram_callmelolita
 

Istakao je da u toku opsežne kontrole, policajci na terenu daju maksimum, povećan je broj prekršajnih prijava za nasilničku vožnju i za vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Međutim, kako je napomenuo, s obzirom na to da i dalje imamo veliki broj saobraćajnih nesreća, pokazano je da same akcije nisu dovoljne.

Instagram_callmelolita
 

- U kaznenoj politici postoji potreba da se nešto menja. Juče smo imali dva slučaja nasilničke vožnje. Oba slučaja su kažnjena ispod zakonskog minimuma. Neophodno je da se nađe rešenje - istakao je Radenković.

Bonus video

MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti