Škaljarci nisu krivi za pokušaj ubistva Belivuka i Miljkovića: Sud u Podgorici ih oslobodio!

16.02.2022

12:31

0

Specijalno državno tužilaštvo ima pravo žalbe na tu odluku

Škaljarci nisu krivi za pokušaj ubistva Belivuka i Miljkovića: Sud u Podgorici ih oslobodio!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Nikšićaninu Milu Jovanoviću i navodnim pripadnicima škaljarske kriminalne grupe neće se suditi za pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odlučio je podgorički Viši sud, ocenjujući da nema mesta optužbi da su izvršili krivično delo - teško ubistvo u pokušaju.

Specijalno državno tužilaštvo ima pravo žalbe na tu odluku.

Istovremeno, predsednik tog suda Boris Savić odlučio je da se Podgoričaninu Janku Vukadinoviću, Jovanoviću, Radovanu Stanišiću, Amiri Mujahodžić, Dušanu Ivanoviću i Momčilu Miliću sudi zbog stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

Planirana likvidacija u Tivtu

Da podsetimo, škaljarsko-barsko-zemunskim klanom u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nazvana je grupa za čiji račun je navodno planirana likvidacija Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, krajem januara u Tivtu.

U spisima tog tužilaštva, navodi se da još nisu utvrdili identitet jednog od organizatora koji je sa Jankom Vukadinovićem (31) okupio ekipu i tražio glave Belivuka, Miljkovića i navodnog šefa "kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Likvidacija je navodno trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe.

– Za sada možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa SDT-om – rečeno je iz vrha Uprave policije.

Privedeni radi zaštite

Veljko Belivuk i Marko Miljković Mare su tada privedeni u kotorsku policijsku stanicu. Oni su prema informacijama bezbednosnih službi Crne Gore bili gosti Radoja Zvicera, jednog od vođa “kavačkog klana”.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike