Luka Jović izbegao zatvor

10.11.2020

13:33 >> 13:53

0

Autor: E. H.

Reprezentativac Srbije i fudbaler madridskog Reala danas saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu, gde je prihvatio nagodbu

Luka Jović izbegao zatvor
Copyright MN Press

Reprezentativac Srbije i fudbaler madridskog Reala moraće da plati tri i po miliona dinara u humanitarne svrhe zbog kršenja mera Kriznog štaba, saznaje 24sedam.

Nakon što je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog protiv fudbalera tražeći šest meseci zatvora, Jović je po naredbi Prvog osnovnog suda danas saslušan. On je tužiocu rekao da nije razumeo mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja koje mu je tužilaštvo ranije ponudilo ukoliko uplati određenu sumu u humanitarne svrhe. Rekao je da je imao lošu komunikaciju sa advokatima i da im je otkazao punomoćje. Potom je saopštio da je angažovao novog advokata i da je sada voljan da prihvati nagodbu, kako bi izbegao zatvorsku kaznu koja mu je pretila.

Pročitajte još: Meci prošli kroz prozor i zabili se u zid: Ukućani bez reči, komšije u šoku!

Pročitajte još: Apelacioni sud potvrdio presudu: Darko Šarić osuđen na 15 godina zatvora!

Nakon saslušanja, tužilaštvo je donelo Naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljenom Luki Joviću da u roku od mesec dana u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000 dinara, shodno članu 283 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku.

Jović nije postupio po rešenju Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja koje mu je uručeno 14. marta na aerodromu “Nikola Tesla”. Fudbaleru je naložena dvonedeljna mera kućne izolacije, nakon što je doputovao iz Španije, koju je on prekršio.

Međutim, Jović nije zadržan u pritvoru već je vraćen u stan, uz upozorenje da će biti uhapšen ako ponovo prekrši zakon. Protiv njega je tada podneta krivična prijava u redovnom postupku.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike