Direktor Centra za socijalni rad poslat u kućni pritvor: Tukao ženu kad mu je rekla da će da ga napusti

10.02.2022

09:18

0

Autor: 24sedam

Danijel Ž. se tereti da je supruzi zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati ko bude prišao njegovom detetu

Direktor Centra za socijalni rad poslat u kućni pritvor: Tukao ženu kad mu je rekla da će da ga napusti
danijel zivanovic vg fejs (2) - Copyright Printscreen/Facebook/Danijel Zivanovic

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu u Velikom Gradištu optužni predlog protiv Danijela Ž. iz Velikog Gradišta zbog tri krivična dela nasilje u porodici. Njemu se na teret stavlja da je 31. januara 2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje jedne godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.

Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru kućni pritvor uz elektronski nadzor do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.

Do nasilja je došlo  nakon što je supruga osumnjičenog navela da želi da ga napusti.

- Najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci.

Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je udario po glavi Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario više puta u glavu.

Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica.

VIDEO BONUS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike