Novo hapšenje zbog izdavanja lažnih kovid potvrda! "Pala" doktorka iz Novog Sada

10.02.2022

07:58

0

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile

Novo hapšenje zbog izdavanja lažnih kovid potvrda! "Pala" doktorka iz Novog Sada
kovid propusnice hapšenje doktorka - Copyright Pixabay Profimedia

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa kovid 19.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D. P. U. (42) i S. A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pre nekoliko dana u velikoj akciji MUP i Višeg javnog tužilaštva uhapšeni su direktor i još dvoje zaposlenih u Domu zdravlja u Kovačici po sumnjom da su prodavali lažne potvrde o kovid vakcinaciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/MUP

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike