Ko je "Pink panter" koji je uhapšen u Srbiji?! Pobegao iz francuskog zatvora, pa "pao" kada je pokušao da izvadi lažna dokumenta!

04.02.2022

17:01

0

Inače iz zatvora u Francuskoj je pobegao uz oružani napad svojih saučesnika i tom prilikom je ranjen i jedan stražar

Ko je "Pink panter" koji je uhapšen u Srbiji?! Pobegao iz francuskog zatvora, pa "pao" kada je pokušao da izvadi lažna dokumenta!
Ilustracija - Copyright Ilustracija, Printscreen/MUP

Dragan Mikić koji je 2005. godine pobegao iz francuskog zatvora uhapšen je u Srbiji kada je pokušao da uplati novac u humanitarne svrhe kako bi odložio krivično gonjenje.

Naime Mikić je prvo uspeo da izvadi lažne dokumente na tuđe ime. Međutim, pokušao je da napravi i druge lažne dokumete na drugo ime, kada se preko otisaka prstiju otkriva da nešto nije u redu, odnosno da već ima dokumente.

Tada dobija krivičnu prijavu ali na svoje prvo lažno ime. Niko još u tom momentu nije znao da se radi o opasnom beguncu.

Treći put je pokušao da prevari državne organe kada je hteo da uplati novac u humanitarne svrhe u skladu sa načelom oportuniteta koristeći i dalje svoj prvi lažni identitet. Na ta način je pokušao da se oslobodi kazne i prevari javnog tužioca.

Međutim, tada je konačno uhapšten i utvrđeno je o kome se zapravo radi.

Inače iz zatvora u Francuskoj je pobegao uz oružani napad svojih saučesnika i tom prilikom je ranjen i jedan stražar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike