Stolić optužen da je za pare odavao podatke o poternici za srpskim narko-bosom u Ekvadoru! Zbog njega uhapšen i sudija

03.02.2022

13:59

0

Autor: 24sedam

Srđan Jezdimir na suđenju rekao da je u Srbiji bio uspešni sportista, a da je u Ekvador došao preko očeve firme da započne biznis

Stolić optužen da je za pare odavao podatke o poternici za srpskim narko-bosom u Ekvadoru! Zbog  njega uhapšen i sudija
Copyright Božidar Stolić/Printscreen/Youtube, MUP Republike Srbije

Inspektoru SBPOK Božidar Stolić negirao je na početku suđenja krivicu pred Specijalnim sudom da je odavao informacije klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i da je Filipu Goluboviću prosleđivao informacije o poternici Srđana Jezdimira.

Stolić, koji je među prvim operativcima SBPOK-a ušao u "klanicu" u Ritopeku, optužen je za odavanje informacija klanu Belivuk-Miljković, a svoje usluge je navodno naplaćivao 500 do 5.000 evra. Stolić je, prema optužnici, drugooptuženom Filipu Goluboviću prenosio informacije o poternicama koje su raspisane za više osoba, a među njima se nalazi i Srđan Jezdimir koji je u Ekvadoru osuđen zbog šverca droge.

O Jezdimiru se pisalo pre dve godine kada je bio u središtu pravosudnog skandala u Ekvadoru, jer je zbog njega uhapšen sudija Kristijan Roha Igual. Sudija je uhapšen 2020. godine zbog sumnje da je protivzakonito smanjio zatvorsku kaznu Jezdimiru i pustio ga na slobodu posle odležane četiri godine robije..

Jezdimir je uhapšen 9. septembra 2014. u Ekvadoru zbog trgovine drogom. Njemu su lisice stavljene u policijskoj akciji "Oro blanko", u kojoj su zaplenjena 153 kilograma kokaina.

-Srbin je, kao vođa međunarodne narko-bande koja je prodavala kokain na tržištu Evrope, bio osuđen na 17 godina i četiri meseca zatvora. Međutim, zahvaljujući sudiji Kristijanu Rohu Igualu, on je u zatvoru proveo samo četiri godine, pa je u julu pušten na slobodu

Tokom suđenja u Južnoj Americi Jezdimir je isticao da u Srbiji nije krivično gonjen nikada i da tamo nema kriminalu prošlost. Govorio je da je u Srbiji bio uspešni sportista, a da je u Ekvador došao preko očeve firme da započne biznis.

Inspektor Božidar Stolić uhapšen je u junu prošle godine, a u pritvoru je bio do avgusta. U septembru je ponovo uhapšen u Požarevcu zbog pokušaja iznude i iz pritvora je izašao krajem decembra.

Srđan Jezdimir je policiji u Latinskoj Americi poznat čitavu deceniju. Bio je hapšen i 2011. - Tada je priveden na granici između Ekvadora i Perua, a kod sebe je imao nekoliko kilograma kokaina u koferu sa duplim dnom. Policajci su tada ispričali da im je nudio mito od 3.500 dolara da ga puste i ne prijave zaplenu. Izveden je pred sud u Peruu i oslobođen optužbi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike