Titov kokain vredan 100 miliona evra zaplenjen na jedirlici: Među uhapšenima ima i Srba iz balkanskog narko-kartela?

01.02.2022

10:52

0

Autor: 24sedam

Na paketima kokaina nalazila se slika Burdž kalife i natpis Dubai

Titov kokain vredan 100 miliona evra zaplenjen na jedirlici: Među uhapšenima ima i Srba iz balkanskog narko-kartela?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Francuske vlasti saopštile su juče da su čarnici na Martiniku presreli dve jedrilice natovarene sa 1.184 kilograma kokaina i uhapsili šestoricu muškaraca iz različitih istočnoevropskih zemalja, koji su bili na brodovima. Na paketima kokaina nalazila se slika Burdž kalife i natpis Dubai.

Kako prenosi portal Svisinfo.ch, zaplena se dogodila u noći između 17. i 18. januar.

- Jedrilice su plovile pod panamskom i španskom zastavom, a u zalivu Marino presretnute su i na njima je pronađeno 1.184 kilograma kokaina. U akciji je učestvovala Služba carinske obalske straže koja je prva dobila informacije o mogućim paketima kokaina - prenosi portal:

Droga je bila spakovana u 84 paketa i sakrivena na jedrilicama. Procenjena vrednost kokaina na crnom tržištu je veća od 94 miliona evra. Šestorica muškaraca koja su uhapšena dolaze iz različitih balkanskih zemalja, a sumnja se da među njima ima i Srba.

Muškarci koji su uhapšeni stari su između 39 i 56 godina, a već su poznati policiji. Dvojica uhapšenih već su bili osuđivani zbog šverca narkotika.

Prema nezvaničnim podacima, proverava se da li je reč o tovaru Balkanskog kartela, čiji su članovi ljudi sa ovih prostora, a koji upravo jedrilicama često prenose drogu. -Na paketima je slika Burdž kalife i oznaka Dubai. Dobro je poznato da misteriozni Tito, vođa Balkanskog kartela živi i radi u ovoj metropoli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike