Detalji pljačke u Mađarskoj u režiji Srba: Sa sestrom upao u zlataru kao kupac, isplavala i fotografija! (FOTO)

30.01.2022

17:45

0

"Dok su oni gledali nakit, u zlataru je ušao i mlađi brat i u tom trenutku iz torbe izvadio predmet koji je ličio na pištolj"

Detalji pljačke u Mađarskoj u režiji Srba: Sa sestrom upao u zlataru kao kupac, isplavala i fotografija! (FOTO)
mađarska (3) - Copyright 24sedam

Srbi koji su uhapšeni u Mađarskoj nakon što su pokušali da opljačkaju zlataru i pobegnu u policiji su priznali delo.

Mađarski portal "24.hu" je uspeo da dobije fotografiju jednog od braće, na kojoj se vidi, kako se pretpostavlja, stariji brat sa lisicama na rukama u policijskoj stanici.

Foto: Mađarska policija/Printscreen
 

Podsetimo, braća iz Srbije uhapšeni su u policijskoj poteri pošto su pokušali da opljačkaju zlataru u mađarskom gradu Debrecin.

Pokušaj razbojništva dogodio se 27. januara oko 10 časova, kada su u zlataru ušli brat i sestra.

- Reč je o starijem bratu koji je, navodno, sa sestrom ušao kao kupac. Dok su oni gledali nakit, u zlataru je ušao i mlađi brat i u tom trenutku iz torbe izvadio predmet koji je ličio na pištolj. Preplašeni vlasnik zlatare u početku nije pružao otpor. Rekao je razbojnicima da uzmu šta žele - navodi mađarski portal Civishir.hu.

Prema njihovom pisanju, bez obzira na to što vlasnik zlatare nije pružao otpor, razbojnici su u jednom trenutku postali nasilni.

- Jedan od razbojnika ga je udario pesnicom i nastavio sa udarcima, dok je drugi zlato stavljao u sportsku torbu. U jednom trenutku vlasnik se suprotstavio i počeo da uzvraća udarce. Razbojnici, očigledno zbog otpora, ali i vremena koje su proveli u zlatari, odlučili su da pobegnu, ostavljajući ranac sa plenom u radnji i sve u njemu. U rancu je policija kasnije pronašla pištolj, užad, kao i gasni pištolj - piše pomenuti portal.

Oni dodaju da su razbojnici izleteli iz zlatare i pobegli kolima. Vlasnik je prijavio pljačku, a nedugo potom počela je policijska potera za žutim vozilom. U narednom periodu policija je krenula u potragu za vozilom žute boje koje se kretalo velikom brzinom i izazvalo više nezgoda.

 

 

- Prilikom potere, žuti automobil, u želji da naglo skrene, udara u parkirana vozila i tu se zaustavlja. Dvojica muškaraca izašla su iz vozila i peške pokušala da pobegnu. I jednog i drugog ubrzo je savladala policija. U prvom trenutku niko nije mogao da poveže da je reč o razbojnicima koji su pokušali da opljačkaju zlataru, jer kod njih ništa nije pronađeno. Međutim kasnije se došlo do sumnje da je ranac koji je pronađen u zlatari njihov - piše ovaj mađarski mediji.

Prema njihovim rečima sumnja se da su Srbi ovu pljačku planirali mesec dana, s obzirom na to da je stariji brat već osuđivan za slična dela. Čak je bio i deportovan iz Mađarske.

U međuvremenu njihovo bekstvo, koje je neko snimio i postavio, postalo je takoreći hit na društvenim mrežama.

Naime, na njemu se vidi kako vozač gubi kontrolu i udara u parkirano vozilo. Ubrzo izbija dim ispod haube, automobila žute boje, kao, kako su ga uporedili kanarinac. U sledećem trenutku braća izlaze iz vozila i pokušavaju da pobegnu peške. Jednog su policajci savladali na svega nekoliko koraka a drugi je uhapšen ubrzo potom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike