Ubistvo pevačice: Veštak tvrdi da je susret Zorana i Jelene na nasipu bio neizbežan !

12.11.2020

12:13 >> 17:28

0

Marjanović je na 25 minuta postao nevidljiv za bazne stanice, a zatim kada je upalio telefon pozvao je pet puta svoju suprugu Jelenu

Ubistvo pevačice: Veštak tvrdi da je susret Zorana i Jelene na nasipu bio neizbežan !
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Suđenje Zoranu Marjanoviću (40) optuženom za ubistvo supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. u Borči, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu ispitivanjem veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića.

Jelena Marjanović
Printscreen/Youtube

Vasiljević je naveo da nalaz daje jednu sliku kretanja tih osoba tog dana na nasipu i da je on pouzdan. Pojasnio je da je Zoran Marjanović došao na nasip tog kobnog 2. aprila 2016. u 16.36 sati, a da je dva minuta kasnije postao nevidljiv za bazne stanice. Naveo je da mu je telefon ponovo postao vidljiv u 17.04 sati, oko kilometar dalje od rampe, a 120 metara dalje od mesta zločina.

Pročitajte još: Sina fudbalera sustigla prošlost: Ubijeni Repčić zamerio se mnogima

Odgovarajući na pitanje koliko bi čoveku potrebno vremenski da dođe od rampe stadion do mesta gde je pronađen Jelenin leš, Vasiljević je rekao da ukoliko bi se kretao normalnim hodom, oko tri kilometara na čas, onda bi stigao za 20ak minuta, a ukoliko bi ubrzao i kretao se brzinom od otprilike četiri kilometara na čas, bilo mu je potrebno oko 15 minuta, usiljenim korakom bi to moglo da se svede na 12 minuta.

Naveo je da je Zoranovo isključenje telefona, ili prelazak u “avio mod” bilo svesno. Veštak je rekao da ne može da rekonstruiše Zoranovo kretanje u tih 25 minuta za koje je rekao da mu je telefon bio isključen, ali je naveo da je susret Jelene i Zorana oko 17 sati bio neizbežan.

– Jelena oko 16.56 silazila niz nasip i da je tada njen telefon poslednji put registrovan i tada ulazi u fazu mirovanja. Zoran je u 16.38 bio na početku nasipa. U 17.04 je negde na toj istoj poziciji gde je Jelena bila u 16.56 – rekao je veštak i objasnio da je s obzirom na preglednost na nasipu i sunčano vreme tog dana, Zoran morao naći u blizini odakle je Jelenu mogao da vidi.

Prema Vasiljevićevim rečima, Marjanović je potom Jelenu pozvao pet puta i to u 17.04, zatim u 17.05, u 17.09, 17.11 i u 17.13 sati i dodao da je te pozive definisao kao one iz zone mesta događaja.

– Peti poziv upućen prema Jeleni je sa iste bazne stanice sa koje se i uključio, u istoj zoni – potvrdio je veštak.

Veštak je objasnio i da je u 17.14 Zoran razgovarao sa svojim bratom Milošem, oko 30 sekundi.

Podsetimo, Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016 na nasipu u Borči, a njeno telo sa brojnim povredama na telu pronađeno je sutradan u kanalu pored nasipa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike