Obrt u niškoj sudnici: Supružnici odlučili da se brane ćutanjem na optužbe da su uglednog lekara držali kao ličnog roba!

28.01.2022

11:36

0

Autor: Maja Kostić

Nebojša Nikolov i njegova supruga Dragana P. su na prethodnom ročištu izneli odbranu i negirali krivicu

Obrt u niškoj sudnici: Supružnici odlučili da se brane ćutanjem na optužbe da su uglednog lekara držali kao ličnog roba!
Copyright Jozef G. /Printscreen Youtube

Nišlija Nebojša Nikolov (46) i njegova nevenčana supruga Dragana P. iz Loćike kod Aleksinca koji su više od dve godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozef G. kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću, živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz pretnje i batine prisvajajući sva njegova mesečna primanja, odlučili su da se brane ćutanjem u daljoj fazi postupka. 

Njihov branilac advokat Miroslav Ristić na današnjem glavnom pretresu je kazao da njegovi klijenti neće iznositi odbranu dok ne čuju svedoke.

- Moji branjenici će se braniti ćutanjem sve dok ne bude okončano saslušanje svedoka, te dok se ne odluči da li će navodno oštećeni biti neposredno saslušan. Naš je stav i da, s obzirom na to da je optužnica zasnovana na tvrdnji da je J.G. oštećen, a da je veštačenje pokazalo da ne može da iznosi izjave, nelogično je i vođenje postupka ako on procesno ima ulogu oštećenog a lično se ne smatra oštećenim – upozorio je Ristić.

Oni su na prethodnom ročištu izneli odbranu i negirali krivicu, međutim, danas su pred Višim sudom poslušali savet njihovih branilaca i odlučili da se brane ćutanjem sve dok ne budu saslušani svi svedoci. 

Budući da je planirao njihovo saslušanje, sudija Mirko Drašković nije na glavni pretres u petak pozvao svedoke koje je trebalo saslušati, te je suđenje odloženo za mart. 

Podsetimo, oni su uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično delo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klici gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe.

Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike