Meštani sela Suvodo: Napadač iz Laste nikad nije kročio u džamiju

24.09.2021

21:32

0

Autor: 24sedam

"Fahrudin Kahrović je odrstao bez majke. Ima njih petoro, šestoro braće i sestara i samo oca imaju. Ceo život je živeo teško... ", kaže meštanin sela kod Prijepolja iz kog je rodom državljanin Srbije koji je napravio haos u Lastinom autobusu u Nemačkoj

Meštani sela Suvodo: Napadač iz Laste nikad nije kročio u džamiju
Copyright Profimedia/Printscreen/Facebook

Fahrudin Kahrović je odrstao bez majke. Ima njih petoro, šestoro braće i sestara i samo oca imaju. Ceo život je živeo teško... Šta da vam kažem, to je jedna mala trošna kuća, nema ni fiksni telefon - kaže meštanin sela Suvodo kod Prijepolja iz kog je rodom državljanin Srbije koji je napravio haos u "Lastinom" autobusu u Nemačkoj!

On kaže, da je Fahrudin, koji je pre nekoliko dana izazvao takav incident da je satima bio blokiran auto-put u Nemačkoj jer je držao putnike i vozače kao taoce u autobusu, veoma teško živeo u Srbiji.

- Kako da vam kažem, oni nemaju, što se kaže, "hleba da jedu". Težak im je život - navodi sagovornik Blica.

Takođe ističe da na priče da se Fahrudin pozvao na Alaha kada je napao ljude ne zna šta da kaže, budući da ga u džamiji nije video nikad.

- Koliko znam, on ima 30 godina i za svih tih 30 godina tvrdim da nije ušao u džamiju. Dakle, nije vernik. To mogu da potvrdim, jer da jeste mi bi ovde to znali - navodi on.

Kaže da je Fahrudinov otac građevinski radnik i da je i on sam krenuo time da se bavi.

- Obojica rade kao građevinski radnici. Mislim da je Fahrudin radio na crno u Ofenbahu - navodi on.

Meštani takođe kažu da ranije nije čuo da Fahrudin pravi probeme.

- Svi znamo da je ima problem sa kockom. Ali ja ne znam da je pravio probleme. Pričaju da je bio privođen za sitne krađe i prestupe - kaže komšija napadača iz Laste.

On ističe da Kahrovićev napad na ljude u autobusu, prema njegovom mišljenju, nema veze sa religijom.

- Koliko sam čuo, njega su isprovocirali momak i devojka koji su sedeli ispred njega i on je napao tog momka - kaže on.

Podsetimo, državljaninu Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je pre dva dana krenuo ka Srbiji određen je pritvor. Kako su saopštile nemačke vlasti, osumnjičeni se kod istražnog sudije branio ćutanjem.

Sudija nije isključio mogućnost da se osumnjičeni nalazi u teškom psihičkom stanju, te će biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike