Rođaci ukrali više od 50 automobila, pa se hvalili na Fejsbuku: Vozila krali u Beogradu, a rasturali u Čačku!

27.01.2022

12:54

4

Kao organizator kriminalne grupe označen Miroslav Jevtović

Rođaci ukrali više od 50 automobila, pa se hvalili na Fejsbuku: Vozila krali u Beogradu, a rasturali u Čačku!
Printacreen/Facebook/miroslav jevtovic

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi optuženoj za krađu više od 50 automobila u Beogradu koje su potom rasturali u delove u Čačku i prodavali na svojim auto-placevima, auto-servisima i garažama, biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Braća Miroslav i Goran Jevtović optuženi su sa još devet osoba zbog sumnje da su rukovodili organizovanom kriminalnom grupom koja se tereti za krađu više od 50 automobila, koje su rasturali u delove i prodavali na svojim auto-placevima, auto-servisima i garažama.

Printacreen/MUP
 

Jedanaestočlanu bandu, osim njih dvojice, čine i Nenad Jevtović (39), Radovan Sretenović (25), Goran Ćurčić (46), svi iz Čačka. Pored njih optuženi su i Ivan Vranić (42) iz Beograda, kao i Marko Jevtović (30), Blagomir Jevtović (70), Goran Paunović (36) i Boban Paunović (34), svi iz Donje Trepče. Zanimljivo je da su svi optuženi u rodbinskim vezama.

Printacreen/Facebook/miroslav jevtovic
 

Sumnja se da su članovi porodice Jevtović i njihovi bliski prijatelji i saradnici, bili predvođeni Miroslavom Jevtovićem (43) iz Čačka, inače vlasnikom hotela i restorana "Kastelo" u tom gradu, a koji se tereti da je organizovao kriminalnu grupu.

Miroslav je, prema informacijama dostupnim na društvenim mrežama, zarađujući između ostalog i od krađa i preprodaje automobila, uživao u životu na visokoj nozi. Osim skupim automobilima kojima se naširoko hvalio, evidento je da njegova porodica živi u raskošnoj kući u Čačku, ali i da često odlazi na luksuzna putovanja.

Fotografija sa pevačem

Takođe, Miroslav po svemu sudeći voli da uživa u društvu poznatih, pa se tako na svom Fejsbuk profilu hvalio i fotografijom sa našim poznatim pevačem, Željkom Šašićem. Kako može da se vidi na društvenim mrežama, hvalio se da je često bio u društvu poznatih osoba.

Printacreen/Facebook/miroslav jevtovic
 

Sa druge strane, vođstvo bande delio je sa bratom Goranom (37) koji u selu Mojisinje kod Čačka u svom vlasništvu ima prodavnicu auto-delova, ovlašćeni servis, ali i ugostiteljski lokal.

Delove "valjali" i na društvenim mrežama

Pretpostavlja se da su ukradena vozila dovožena upravo u to selo u razne garaže napravljene specijalno za ovu namenu, pa između ostalog i onu u kojoj je radio  Radovan Sretenović (25), gde bi se rasklapala u delove.

Printacreen/Facebook
 

Ti delovi bi kasnije završavali u oglasima na poznatim sajtovima za prodaju delova i automobila, ali su ih "valjali" i na društvenim mrežama i, naravno, u auto-servisima i otpadima kojima su rukovodili navedeni muškarci.

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi