Dvojica prijatelja zajedno otišla u smrt: Branimir važio za oličenje dobrote, a Goran ove godine trebalo da proslavi punoletstvo ćerke!

25.01.2022

08:03

0

Oni su juče poginuli u eksploziji u fabrici Agrosava

Dvojica prijatelja zajedno otišla u smrt: Branimir važio za oličenje dobrote, a Goran ove godine trebalo da proslavi punoletstvo ćerke!
agrosava branimir - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

Branimir B. (36) iz Rume i Goran K. (45) iz Šimanovaca, tragično su nastradali juče ujutru u eksploziji kotla za grejanje u firmi "Agrosava" u kojoj su bili zaposleni.

Sve se odigralo oko 8.40 časova ujutru, a sreća u nesreći je da nije došlo do eksplozije gasa i požara, što je sprečilo veći broj žrtava.

Ipak, tuga u Rumi i Šimanovcima je ogromna. Kako kažu Branimir je važio za oličenje dobrote, a Goran je ove godine trebalo da proslavi punoletstvo svoje ćerke. Obojica su bili dobri prijatelji, a u firmi su proveli više od decenije.

- Kakav čovek je poginuo. Otišao je na posao i nastradao, šta vam je sudbina. Jadna njegova žena i deca. Svi smo u šoku, on je bio oličenje dobrote i drugarstva, ma pravi čovek. Voleo je da se druži, da ide u ribolov i lov. Jednostavno voleo je život. Uvek nasmejan i pozitivan mladić - kaže tužnim glasom komšija Branimira.

On je, kako kaže njegov rođak, s porodicom došao u Rumu 1995. godine iz Hrvatske.

- Podigli su kuću, on se oženio pre sedam godina i osnovao svoju porodicu, ima dvoje dece. Napravio je kuću nedaleko od svojih. Imali su tragediju pre nekoliko godina kada mu je otac umro od bolesti. Njegov brat takođe radi u "Agrosavi" i on je u trenutku eksplozije bio na poslu - priča uznemireni rođak i dodaje: 

- Bio je pravi prijatelj, vredan, požrtvovan i dobar čovek. Sve je sam stvorio i borio se za porodicu. Pored posla u fabrici bavio se i poljoprivrednim radovima, ali imao je i malu bravarsku radionicu u sklopu kuće. Šta će sad njegova žena!? Samo plače, a šta i da kaže... Kad je neko bolestan pa se spremaš da će umreti, a ovako otišao čovek na posao i nema ga više. Porodici je najteže.

I u porodici Gorana K. u Šimanovcima juče je vladala tuga. Rođaci i komšije su dolazili da Goranovoj porodici izjave saučešće.

- Goran je trebalo ove godine da slavi ćerki 18 rođendan. Radovao se proslavi i jedva je čekao da se veseli, ali nije dočekao. Kakva tuga. Baš smo radili u fabrici, kada smo čuli šta se dogodilo u tom delu pogona. Odmah su nas evakuisali i poslali kući - kaže rođak nestradalog Gorana i dodaje:

- Ne znam šta je izazvalo eksploziju i šta se tačno dogodilo, ali znamo da je ovo velika tuga za sve nas. Niko ne veruje da smo ostali bez Gorana. Svima je pomagao, borio se za porodicu, ovo je veliki udarac za nas.

Eksplodirao kotao

Tragedija se dogodila u delu firme koji je bio namenjen za proizvodnju hrane za pse i mačke i uskoro je trebalo da počne sa radom, a do nesreće je došlo zbog kvara na proizvodnji.

- Navodno, kotao je bio pod pritiskom vodene pare, a prilikom nesreće nije došlo do požara, niti eksplozije gasa, što je sprečilo veću tragediju. Pretpostavlja se da su nastradali bili odmah do kotla, jer su samo njih dvojica poginula, dok je jedan njihov kolega lakše povređen - kaže naš sagovornik.

Juče iz fabrike nisu želeli da se oglašavaju, a to će, kako su rekli, učiniti kada se utvrde sve okolnosti.

Tela poginulih nakon nesreće prevezena su na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike