Optužen Čedomir Jovanović: Teniskim reketom tukao vlasnika lokala u Novom Beogradu

24.01.2022

14:23

0

Autor: 24sedam

Lider LDP tereti se da je tukao reketom Žarka Ivkovića i naneo mu lakše povrede po glavi i ruci

Optužen Čedomir Jovanović: Teniskim reketom tukao vlasnika lokala u Novom Beogradu
čedomir jovanović (2) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar u Novom Beogradu.

Tužilac je u optužnom predlogu naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović počinio krivično delo laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona. U optužnici protiv lidera LDP, kako saznajemo, ističe se da je Jovanović, svestan dela koje čini, teniskim reketom naneo povrede Ivkoviću po glavi i ruci.

Žarko Ivković je, kako se navodi, počeo potom da se udaljava od njega, ali je Jovanović krenuo za njim i u trenutku kad mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u leđa i ruku. Ivković je zadobio lakše povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promera 15 centimetara u slabinskom predelu sa leve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promera oko 1 centimetar na levom laktu i nagnječenje levog ručnog zgloba.

Tužilaštvo je tražilo da se Jovanović proglasi krivim i da mu se odredi uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci koja će se sprovesti pod uslovom da Jovanović napravi novo krivično delu u naredne dve godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike