Stefan Karić Staši uništio život, ostala doživotni invalid: Nepravedno zaboravljena saobraćajna nesreća!

22.01.2022

07:15

0

Stanislava Staša Pavlović, nekadašnja igračica Ksenije Pajčin, posle saobraćajne nesreće, ne može sama da brine o sebi

Stefan Karić Staši uništio život, ostala doživotni invalid: Nepravedno zaboravljena saobraćajna nesreća!
karic stefan 03052017_0045 - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Stanislava Staša Pavlović (46), nekadašnja igračica Ksenije Pajčin, ostala je doživotni invalid posle saobraćajne nesreće koju je pijan, vozeći 148 kilometara na sat, izazvao Stefan Karić (37), sin pokojnog Sretena Karića. Ova saobraćajna nesreća koja se dogodila u Bulevaru mira na beogradskom Dedinju 29. aprila 2005. godine nepravedno je zaboravljena u javnosti.

Viši sud u Beogradu keajem 2020. godine doneo je presudu kojom se Stefan Karić obavezuje da svojoj saputnici Stanislavi Staši Pavlović koja je ostala doživotni invalid posle saobraćajne nesreće koju je on izazvao, isplati 18.382 evra.

Karić je, osim ovoga, trebalo i Stašinoj majci da isplati 4.765 evra za pretrpljeni duševni bol, kao i 7.354 evra za sudske troškove.

Stašini advokati tražili su 90 miliona dinaram jer je ostala doživotni invalid, ali je sud dosudio samo 2.160.000 dinara. Staša je posle nesreće ostala gotovo stopostotni invalid i majka Dušanka se nije odvajala od nje. Na presudu se žalio i Stefan Karić, pa konačnu reč u ovom postupku ima Apelacioni sud.

Stašini advokati smatraju da je dosuđeni iznos mali. Veštaci su utvrdili da ona ima teška telesna i psihička oštećenja i da nije sposobna da sama brine o sebi. Stefan Karić je posredstvom svojih advokata naveo da je previše dosuđeno. Neće da plati čak ni sudske troškove. 

Ne može sama da brine o sebi

- Zaboravili su da su dužni da plate sudske troškove, jer je Karić pijan izazvao tešku nesreću - govorio je tada za medije sagovornik.

On je dodao da je Staša ranije, na osnovu prvobitne tužbe, dobila odštetu od tri miliona dinara, umesto 10 miliona dinara koliko je traženo.

Printscreen/Instagram/stefan karic
 

- Dobila je milion dinara, jer je ostala unakažena, kao i milion za duševnu patnju koju trpi zbog naruženosti. Za umanjenje životne sposobnosti tada je dobila 500.000 dinara. Zamislite to. To je smešno, jer ona ne može sama da brine o sebi. Njena majka je tada dobila milion dinara za duševni bol, jer joj je ćerka postala bogalj. Stefan je tada izjavio da Staša nije dokazala da je težak invalid, kao i da je sama pridonela nesreći pošto je pristala da se vozi sa njim iako je bio pijan - rekao je izvor.

Sud je utvrdio da je Stefan Karić vozeći pijan 148 kilometara na sat tog 29. aprila 2005. godine izazvao nesreću u kojoj je Stanislava teško povređena. Kažnjen je sa devet meseci kućnog zatvora. Porodica je podnela tužbu pre 15 godina, ali se proces razvlači, dok je Karićev advokat ponudio vansudsko poravnanje i isplatu 60.000 evra odštete, što je porodica povređene odbila.

Stašina majka Dušanka ranije je izjavila da je ogorčena što Stefan nije pokazao ni trunke ljudskosti i kajanja.

U bolnici 14 meseci

- Staša je jedva preživela. U bolnici je provela 14 meseci. Bila je mesec dana u komi i imala je bezbroj operacija. Izvadili su joj slezinu, operisali joj stomak, ruke i noge. Poremećen joj je centar za ravnotežu i ne može da hoda bez šetalice. Naprsla su joj pluća, pa su morali da joj otvaraju vrat da bi mogla da diše. Teško joj je povređena glava i oštećeno oko, pa stalno nosi tamne naočare. Polomljeni su joj kuk desne noge i sve karlične kosti, a levo stopalo joj je bilo izokrenuto. Staša nije u stanju da rasuđuje, pa na trenutke govori normalno, a onda se totalno izgubi - ispričala je Stašina majka.

Printscreen/Instagram/slavica karic
 

Karić je tada, da podsaetimo, izgubio kontrolu nad "BMW", udario u ivičnjak, a onda se zakucao u betonski stub. Automobil se prepolovio, Stanislava je ispala kroz šoferšajbnu, letela 15 metara i zadobila teške povrede. Stefan Karić bio je pijan u vreme nesreće. Na suđenju je tvrdio da mu je iznenada izleteo taksi, koji nije mogao da izbegne.

- Ja želim da on ode u crkvu i da priča sa popovima. Da ispriča sve ono što se desilo. Neka mu popovi kažu šta treba da radi. On neka ide kod popova, a ja ću kod psihologa - izjavila je Stanislava Staša Pavlović nakon što je Stefan pušten na slobodu.

Printscreen/Instagram/stefan karic
 

- Ne sećam se kako sam upoznala Stefana. Mislim da je to bilo u nekom klubu i da nas je upoznala Ksenija (Pajčin). I Ksenija je te večeri bila sa nama. Ona mi je bila drugarica i zajedno smo četiri godine igrale u Grčkoj po diskotekama - rekla je Stanislava ranije novinarima.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike