Sin Sande Rašković Ivić se zamerio Hrvatima: "Zapalio" internet jednim postom na društvenoj mreži (FOTO)

20.01.2022

08:35

1

Kako su pisali hrvatski mediji, Ivić se narugao Hrvatskoj nazivajući Dalmaciju zapadnom srpskom pokrajinom

Sin Sande Rašković Ivić se zamerio Hrvatima: "Zapalio" internet jednim postom na društvenoj mreži (FOTO)
jovan ivić (32) - Copyright Facebook/jovanivic

Jovan Ivić, student filozofije iz Beograda, unuk Jovana Raškovića i sin predsednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić, u julu 2016. godine objavama na svom Fejsbuk profilu "uznemirio je hrvatsku javnost", preneo je tada hrvatski "Jutarnji list".

Kako su pisali hrvatski mediji, Ivić se narugao Hrvatskoj nazivajući Dalmaciju zapadnom srpskom pokrajinom, a u svojim objavama najavljivao je kako će sledeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći nego onaj iz devedesetih godina.

Kako su preneli portali, njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je letovao u vili u Primoštenu, koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan sa devojkom tog leta posećivao druge gradove po Dalmaciji.

Za vreme boravka u Splitu, na Fejsbuk stranici objavio je tekst, kako prenosi "Jutarnji", "Poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini".

Na ovakvo ponašanje je reagovao i bivši saborski zastupnik i načelnik opštine Primošten Stipe Petrina i oštro osudio Ivićeve objave na Fejsubuku.

- Nezamislivo je da nakon ovih javnih drskih provokacija Jovana Ivića nije intervenisao niko iz MUP ili DORH. Taj mladić svojim istupima vređa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama domovinskog rata, te daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno letuje. On svojim velikosrpskim težnjama direktno provocira celokupni hrvatski narod, koji još nije zaboravio na sva ratna razaranja i ratne rane koje je pretrpeo - izjavio je tada Stipe Petrina, preneo je "Jutarnji list".

Printscreen/Društvene mreže
 

- Dok aktuelni državni funkcioneri Hrvatske daju zeleno svetlo Srbiji za Evropsku uniju, dotle nadležna tela ćute i ne preduzimaju ništa u vezi sa smišljenim velikosrpskim provokacijama Jovana Ivića - dodao je Petrina, piše ovaj hrvatski portal.

Za letovanje u vili u Primoštenu tada niko iz porodice vlasnice Sande Rašković Ivić nije prijavio svoj boravak kancelariji Turističke zajednice opštine Primošten, rečeno je "Jutarnjem" u toj organizaciji.

Da podsetimo, sin Sande Rašković Ivić pronađen je mrtav u Beogradu. Telo je pronađeno na pločniku ispred zgrade u Ulici  27. marta u prestonici. Hitna pomoć koja je izašla na teren mogla je samo da konstatuje smrt. 

Kako su preneli mediji, mladić je, navodno, izvršio samoubistvo skokom sa petog sprata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike