Suzanina majka naslutila ćerkinu nesreću: Krenula po supruga na veselje, pa nastradala na putu do kuće (FOTO)

17.01.2022

16:48

0

Navodno su uzrok nesreće bili loši uslovi na putu

Suzanina majka naslutila ćerkinu nesreću: Krenula po supruga na veselje, pa nastradala na putu do kuće (FOTO)
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/ EmergencyReporterSRB

Uzrok stravične nesreće, u kojoj je u noći između subote na nedelju, poginula Suzana S. (50) iz sela Pejkovac kod Žitorađe, a teško povređen njen vanbračni suprug Saša M. (49) iz Krušca kod Niša, najverovatnije je poledica. 

Podsećamo, do nesreće je došlo kada je žena koja je upravljala "sitroenom" prokupačkih registarskih tablica udarila u ogradu mosta, a potom i u banderu. Od zadobijenih povreda nesrećna žena preminula je na licu mesta.

Majka imala loš predosećaj

Rođaka njenog vanbračnog supruga, Danijela M., za pokojnu Suzanu ima samo lepe reči.

- Sa Sašom je imala vrlo lepu vezu, te večeri je sedela sa njegovim roditeljima, a on je bio na proslavi u jednom restoranu u Novom Selu. Kada se veselje završilo, pozvao je da dođe po njega. Krenuli su ka Krušcu, ali su nadomak Mramora doživeli nesreću. Suzana, nažalost nije bila vezana, što je zaista čudno, jer se uvek stavljala pojas. Na mestu vozača se nije aktivirao ni vazdušni jastuk, ne znam zbog čega, moguće jer nije imala zaštitni pojas, što je za nju bilo kobno. Sašu je spasao vazdušni jastuk, povređen je, ali je bar ostao živ - priča Danijela.

Suzanina porodica zavijena je u crno nakon što su primili vest o nesreći.

Majka Miroslava kaže da je tog dana imala loš predosećaj te da je insistirala da se čuje sa ćerkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Oko osam sati uveče kazala sam mužu da mi pozove Suzanu, nekako sam se loše osećala, e pusta majka.... Javila se i pitala me je: "Šta je bilo mama, jel ima nešto loše?". Kazala joj da je kod nas sve dobro, ali da se bojim da sa njom nešto nije u redu. Ona se smejala, bila je lepo raspoložena, rekla mi je da nemam razloga za brigu. Oko četiri sata ujutro, probudio me je lavež psa, a zatim je neko zalupao na vrata. Izašla sam i videla dva policajca, upitali su me da li sam ja Miroslava i da li tu živi Zoran. Znala sam odmah da je neko zlo, ali meni više ništa nisu hteli da kažu, tražili su moga muža - kukajući priča očajna žena.

Ostavila dve ćerke za sobom

Suzanin otac objašnjava da su mu policijski službenici pokazali izveštaj o nesreći te da su mu kazali: "Nažalost, Suzana je nastradala".

- Rekli su mi da se dogodila saobraćajna nesreća i da je Suzana poginula, a da je čovek koji je sa njom bio u kolima, u bolnici. Sašu sam pozvao telefonom, jedva je smogao snage da mi kaže da je povređen i da je u Urgentnom centru. Od mene je i saznao da je Suzana mrtva, rasplakao se nakon mojih reči. Suzanina smrt je užasan gubitak za našu porodicu, posebno za njene dve kćeri. Pre petnaestak godina stradao im je i otac, bio je pružni radnik, udario ga je voz. Suzanu su zaposlili u Železnicama Srbije, odlično se snašla, dobila je stan a nedavno se preudala za Sašu, živeli su zajedno, mada se nisu venčali. Unuke su sad ostale bez oba roditelja, otac im je poginuo jako mlad a sad su ostali bez majke koja je imala samo pedeset godina. Bila je prelepa žena, dobra ćerka, brižna majka...- opisuje pokojnicu Zoran.

Uzrok nesreće poledica?

Njena sestra Sonja kaže da je sa Suzanom bila jako bliska te da su imale velike planove.

- Stalno smo bile zajedno, ona je često dolazila ovde iako je imala stan u Nišu a i ja sam odlazila kod nje. Redovno smo se čule, tako je bilo tog dana pred nesreću, pozvala me je da je posetim u Nišu. Želele smo da zajedno sredimo roditeljsku kuću, pravile smo planove šta ćemo sve uraditi, ali nam se nije dalo - sa tugom govori Sonja.

Kaže da ne zna šta je dovelo do nesreće tim pre što je, kako ističe, Suzana bila oprezan vozač.

- Nikada nije vozila brzo, verujem da je naišla na poledicu na kolovozu. Bila je i dijabetičar, žalila se često na glavobolju, moguće i da joj je pozlilo. Čekamo nalaz obdukcije, roditelji su juče bili u kapeli ali im je rečeno da je njeno telo u Zavodu za sudsku medicinu - objašnjava Sonja.

Suzanin vanbračni suprug Saša M. je i dalje na lečenju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Kako je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, zadobio je prelom rebara, lopatice i glave ali je u stabilnom stanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike