Uhapšen srpski "kralj kockarnica": Milorad Majkić već mesec dana u pritvoru u Zagrebu zbog iznude od dva i po miliona evra

16.01.2022

22:17

0

Sa njim je priveden i 52-godišnji Zagrepčanin Petar J.

Uhapšen srpski "kralj kockarnica": Milorad Majkić već mesec dana u pritvoru u Zagrebu zbog iznude od dva i po miliona evra
Profimedia

Milorad Majkić (72), poznat i pod nadimkom "kralj kockarnica", vlasnik kockarnica i hotela, uhapšen je u Zagrebu i nalazi se u pritvoru nakon što ga je prijatelj prijavio da je pokušao da mu iznudi dva i po miliona evra.

Kako prenosi Jutarnji list, Majkić je uhapšen 8. decembra prošle godine u hotelu "Laguna" u Zagrebu. Lisice na ruke stavljene su i Zagrepčaninu Petru J. (52), kod koga je, kako pišu, pronađen i opduzet nelegalni pištolj.

- Majkića, inače počasnog konzula Demokratske Republike Kongo u BiH, za iznudu je 6. decembra prijavio Tihomir Cvijanović (56), vanbračni suprug Ružice Biljkić, bivše HDZ-ove načelnice Bilja, sa kojim je trebalo da ostvari poslovno partnerstvo - piše Jutarnji.

Upoznali se preko prijatelja

- Cvijanović je Uredu za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK) prijavio da Majkić pokušava da od njega iznudi 2,5 miliona evra, te da mu je navodno već šest meseci pretio. Zašto je šest meseci "trpeo" pretnje i strahovao za svoj život, i tek početkom decembra odlučio da policiji prijavi poznanika za sada nije utvrđeno - preneo je ovaj portal.

Kako pišu hrvatski mediji,pozivajući se na izvore, Milorad Majkić u Zagreb je doputovao početkom decembra, a sa Cvijanovićem se upoznao preko zajedničkih prijatelja.

- Navodno, njih dvojica je trebalo da sklope poslovno partnerstvo. Cvijanović je trebalo da bude investitor u njegovim poslovima u Beogradu, na osnovu čega bi dobio polovinu vlasništva nad Miloradovim hotelom "Union" koji je u likvidaciji - priča izvor:

- Zadatak Cvijanovića navodno bio je da obezbedi zajam preko svojih poslovnih veza. Cvijanović je i ispričao da je trebalo da obezbedi novac za rekonstrukciju hotela, i to posredstvom nekih "ruskih veza". Majkić mu je tada navodno rekao da mu Janković može pomoći da naplati novac od Rusa - navodi. Međutim, Cvijanović je u prijavi tvrdio da ga je Majkić u poslednjih šest meseci upozoravao da ukoliko ne odradi posao na koji se obavezao, imaće probleme.

Išao kod notara

- Ispričao je da mu je ponavljao da će imati probleme, zbog čega je živeo u strahu. Priznao je da je lagao iz straha, obećavao mu da će tražiti sredstva od ruskih partnera, ali to nije bilo tačno. Navodno mu je krajem prošlog novembra Majkić rekao da će dogovoriti sastanak s čovekom koji od njega može naplatiti njegove obaveze prema Majkiću. Cvijanović je, navodno, 4. decembra otišao kod notara i overio izjavu da će osigurati 100.000 evra za tog Majkićevog čoveka, da bi dva dana kasnije nesuđenog poslovnog partnera prijavio policiji zbog pokušaja iznude 2,5 miliona evra, ali je napomenuo da mu Majkić nikada nije direktno pretio da će ga ubiti. Takođe je naveo da Majkiću nikakad nije dao ni lipe, ili centa, a da je ovaj u međuvremenu njemu dao novac u ukupnoj vrednosti od oko 2.000 evra - zaključio je izvor.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Najčitanije Vesti