Majka nestalog Spahića: "Nismo znali da to što će negde odvesti Hodžića kolima može da ima posledice"

14.11.2020

09:57 >> 13:46

0

Adis Spahić nestao je 14. oktobra

Majka nestalog Spahića: "Nismo znali da to što će negde odvesti Hodžića kolima može da ima posledice"
Copyright Adis Spahić/Facebook

Roditelji Adisa Spahića apelovali su na nadležne institucije, ali i sve koji imaju bilo kakva saznanja o tom Baraninu, da im kažu da li je njihov sin živ. Taj tridesettrogodišnjak nestao je 14. oktobra, kada je oko 11 sati iz Bara krenuo ka Podgorici, da “negde odveze svog šuru Damira Hodžića”.

Prema policijskim informacijama, dan ranije Hodžića je iz Bara, u kojem je ilegalno boravio, do nadomak Podgorice dovezao njegov otac.

Policija nije uspela da im uđe u trag, ali navodno postoji snimak sa nadzorne kamere koji je zabežio njih dvojicu u istom automobilu.

Spahićeva majka Mirsada, juče je “Vijestima” kazala da mesec dana ne zna ništa o sinu, koji je 14. oktobra izašao iz njihovog frizerskog salona i obećao da će se vratiti popodne.

– Moj sin nije kriminalac, niti ima bilo kakve veze i sa čim što se dešava u Crnoj Gori na polju kriminala. Ima dvoje dece, sina od osam i kćerku od dve i po godine. Radimo zajedno u frizerskom salonu i sasvim normalno živimo. Tog dana kada sam ga poslednji put videla, renovirali smo salon i to od 2.500 evra koje sam dobila kao pomoć preduzetnicama. Dok smo radili rekao mi je – ‘Majko, idem do Podgorice da negde prebacim Dada (Damira Hodžića)’. Rekla sam mu da se ne zadržava previše, jer su majstori u salonu. Kazao je da neće…. Od tada ga nema, a mi proživljavamo agoniju, jer ne znamo ništa o njemu – kazala je.

Pročitajte još: Ispituje se veza sa ubistvom Aleksandra Šarca: Rođak Alana Kožara nestao sa Lazarom Vukićevićem?

Objašnjava da su joj i u policiji, kada su prijavljivali nestanak, rekli da joj je sin “čist kao suza”.

– Nikada nije učinio ništa nezakonito, niti ima ijednog prijatelja iz sveta kriminala. Tog dana pošao je da odveze šuru, sa kojim ni na jedan način nije poslovno vezan. Mi nismo ni znali da je Dado u Crnoj Gori, jer je pre toga boravio u Sarajevu od kada je deportovan nakon što je odslužio kaznu zbog iznude. Nismo znali ni da to što će ga negde odvesti kolima može da ima bilo kakve posledice – kazala je ona.

Proverava se da li su nestali u Beogradu

Srpska policija proverava podatak da je Baranin Adis Spahić (33) treća osoba koja je nestala u Beogradu u noći između 14. i 15 oktobra ove godine, kada se na Banovom brdu trag izgubio Beograđaninu Lazaru Vukićeviću (30), ali i njegovom prijatelju Damiru Hodžiću (23), inače Spahićevom šuraku i sugrađaninu, preneli su nedavno mediji.

Takođe, majka Aleksandara Halabrina (26) iz sela Janošik, koji je u martu otet, ubijen i zakopan kod Sopota, rekla je za medije da je njen sin bio u bliskim prijateljskim odnosima sa Lazarom Vukićevićem (31), kao i sa Nenadom Alajbegovićem Alibegom, koji je 3. novembra teško ranjen na Novom Beogradu.

Spahićevi roditelji kažu da su ogorčeni što nadležni pun mesec ne mogu da uđu u trag ni njihovom sinu, ni Hodžiću, pa čak ni automobilu kojim je tog dana Baranin oko 11.40 sati prošao kroz tunel Sozina.

– Iz nekog razloga naši prijatelji, Hodžićevi i roditelji naše snahe, nestanak su prvo prijavili na Žabljaku. Ne znamo zbog čega, ali ako je tamo viđen, molimo sve ljude, a verujemo da ih ima dobrih, da nam daju bilo kakvu informaciju o njemu. Srpski mediji svakodnevno pišu o nestanku, ali niko ne precizira da li nam je sin živ ili mrtav. Njega (Adisa), ako je živ, molimo da se javi makar svom sinu Džanu, jer mi ne znamo kako da mu objasnimo to što mu oca nema već mesec dana – kazali su oni.

Dodaju da im je nejasno da im policija još ne govori je li njihov sin bilo kuda izašao iz Crne Gore:

– Pošli su automobilom, to nije igla da može proći neopaženo. Skidali su snimke sa nadzornih kamera u Spužu, Danilovgradu, Podgorici… ali nama ništa ne govore. Molimo ih da nam kažu istinu, kakva god da je. Prvi put se srećemo sa ovim, jer Adis nikada nije napravio nijedan problem i ne znamo što da radimo i kome da se obratimo da nam pomogne – poručili su Spahići.

Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, signal Spahićevog mobilnog telefona poslednji put je evidentiran nepuna četiri sata nakon što je prošao kroz Sozinu.

Međutim, nije precizirano gdje se on tada nalazio. Taj Baranin nestao je na putu od Bara ka Podgorici, a navodno od tada nema ni Hodžića. Hodžić je jedan od najbližih saradnika nedavno ubijenog Baranina Alana Kožara. Ta kriminalna grupa godinama je usko srađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike