Zakazano suđenje Dijani Hrkalović: Ona će 2. marta sesti na optuženičku klupu!

11.01.2022

13:29 >> 13:44

0

Autor: 24sedam

Bivšoj državnoj sekretarki MUP danas je produžen pritvor

Zakazano suđenje Dijani Hrkalović: Ona će 2. marta sesti na optuženičku klupu!
Dijana Hrkalovic foto MUP1 - Copyright Foto:MUP

Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki MUP, zakazano je suđenje u Specijalnom sudu za 2. mart. Protiv nje je podnet optužni predlog, ali neće biti održano pripremno ročište, već će suđenje početi odmah.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je danas žalbe branilaca bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović na rešenje kojom joj je 24. decembra ponovo određen pritvor.

Hrkalović je dva meseca bila u pritvoru do 10. decembra kada je puštena da se brani sa slobode nakon što je tužilaštvo za organizovani kriminal protiv nje podnelo optužni predlog sudu.

Na odluku o ukidanju pritvora žalilo se tužilaštvo, a Apleacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj predlog ponovo razmotri, nakon čega joj je pritvor ponovo određen 24. decembra odlukom Specijalnog suda i to zbog opasnosti od bekstva. Hrkalović se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i nadležnog zamenika Višeg javnog tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem u produženom trajanju. Ona se tereti za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, slučaj poznat kao "ubistvo nas šinama", kao i za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

- Dijana Hrkalović tereti se samo za trgovinu uticajem u produženom trajanju. Moram da kažem da je sud imao zakonski rok od 15 dana posle podizanja optužnog predloga da zakaže suđenje, ali je to učinjeno tek posle tri meseca što je nezakonito postupanje suda - kaže za 24sedam Ahmed Delimeđac, branilac Dijane Hrkalović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike