"Njegov otac je tu čuvao ovce": Otkriveno gde je Belivuk hteo da napravi još jednu vikendicu strave?

08.01.2022

22:44

0

Autor: 24sedam

Belivuk je zemljište u Vrčinu kupio deset meseci pre ubistva svog prijatelja

"Njegov otac je tu čuvao ovce": Otkriveno gde je Belivuk hteo da napravi još jednu vikendicu strave?
Copyright 24sedam

Veljko Belivuk i njegov surovi klan u naselju Ritopek imali su kuću u kojoj su, kako se sumnja na monstruozan način ubijali svoje protivnike. Kako je nedavno otkriveno, Velja Nevolja je planirao da u Beogradu napravi još jedan "štek".

Navodno, on je to nameravao da učini u Vrčinu, gde je kupio pre 7 godina kupio veliki plac.

Odmah pored tog placa, nalazi se imanje koje je povezano sa Veljinim ubijenim pajtašem Aleksandrom Stankovićem – Saletom Mutavim - na tom imanju je Saletov otac čuvao ovce, pišu beogradski mediji.

Veljin plac nalazi se na jednom brdu u Vrčinu, a sa njega se pruža lep pogled na Avalu, ceo Vrčin, Кumodraž i auto-put Beograd–Niš.

Zemljište nije ograđeno i na njemu nema nikakvih objekata. Sa jedne strane na strmini nalazi se šumarak, odakle puca pogled ka novim naplatnim rampama. Samo 200 metara dalje, nizbrdo, od njega je velika njiva Saleta Mutavog, na kojoj takođe nema objekata.

Plac je ograđen, a na ulazu je zelena kapija. Do njega se stiže običnim, kolskim putem. Sale Mutavi imao je još jednu veliku njivu, koja se nalazi bliže putu.

– Tu je ranije dolazio otac Saleta Mutavog i čuvao ovce. Sada ga ne viđamo. On je iz Vrčina. Belivuka smo ranije viđali, dolazio je povremeno, ali ne znamo šta je tu hteo da napravi – rekao je jedan komšija.

Belivuk je zemljište u Vrčinu kupio deset meseci pre ubistva svog prijatelja.

– Belivuk je 26. januara 2016. kupio plac za 10.000 evra. Pare je njegova supruga Bojana dala na ruke prodavcu i na nju se ovaj plac i vodi. U pitanju je građevinsko zemljište, a idealno je za gradnju kuće jer je u pitanju vidikovac. Nije mu zgodno prići i video bi se svako ko dolazi. Tada je cena bila znatno niža, ali zbog blizine auto-puta i lokacije, u toj zoni sada za ar zemlje prodavci traže i 5.500 evra. Sada bi taj plac vredeo 55.000 evra – otkriva dobro obavešten izvor.

Podsetimo, Belivuk i članovi njegovog klana uhapšeni su početkom februara prošle godine, i od tada su u pritvoru. Kako je utvrđeno tokom istrage, na teret im se stavljaju monstruozna ubistva suparnika, koje su, nakon što bih ubili, sekli na komade i delove tela mleli u mašini za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku.

Belivukova i žena Marka Miljkovića nedavno su bile privedene zbog sumnje da su prale novac koji je stečen kriminalnim radnjama klana, ali su puštene na slobodu, dok istraga protiv njih traje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike