Sombor zavijen u crno: Sahranjene ubijene sestre i njihova majka, brat koji je jedini preživeo neutešno plakao

03.01.2022

10:33 >> 13:13

0

Komšije porodice Goranović tvrde da je Zdravko, koji četiri godine nije živeo sa suprugom, bio izuzetno strog i da je devojčicama ograničavao kretanje

Sombor zavijen u crno: Sahranjene ubijene sestre i njihova majka, brat koji je jedini preživeo neutešno plakao
Anastasija i Anabela i kuća u kojoj su ubijene u Somboru - Copyright 24sedam/Printscreen/facebook/Gimnazija Veljko Petrovic/Anastasija Goranovic

Mirjana i njene ćerke Anastasija (19) i Anabela (15) Goranović, koje je brutalno ubio njihov muž i otac Zdravko, sahranjene su danas u Somboru na Velikom pravoslavnom groblju.

Tužna povorka napustila je kapelu oko 12 časova, a majka i devojčice sahranjene su u zajedničkoj raki. Osim brata ubijenih devojaka, koji je neutešno plakao za majkom i sestrama, na groblju je bila i rodbina Zdravka Goranovića koji je posle zločina presudio sebi.

- Rođaci Goranovića bili su u kapeli i primali saučešće, zajedno sa jedinim preživelim detetom Mirjane i Zdravka - rekao je komšija.

- Oni stanuju blizu i bili su u dobrim odnosima, verovatno su hteli da odaju počast devojkama i Miri.

Facebook/Gimnazija Veljko Petrovic
 

 

 

Na somborskoj Gimnaziji nalepljena je umrlica i istaknut je crni barjak u znak žalosti za ubijenim sugrađankama.

Zdravko Goranović je 29. decembra zaklao suprugu Mirjanu, pa ubio ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), zatim tela dovukao u hodnik i zapalio ih a potom se obesio na tavanu. Goranović, koji je pet dana pre zločina izašao iz pritvora i koji je osuđen za nasilje u porodici. U njegovom džepu pronađen je krvav nož.

Komšije porodice Goranović tvrde da je Zdravko, koji četiri godine nije živeo sa suprugom, bio izuzetno strog i da je devojčicama ograničavao kretanje.

- Porodica je bila veoma povučena, izbegavali su kontakt s drugima. Anastasija i Anabela se nisu družile ni sa kim zbog oca, koji im je sve branio i maltretirao ih. Ako bi izlazile napolje, to bi bilo samo u dvorište da obave nešto i brzo bi se vraćale u kuću. Otkad je Zdravko uhapšen, malo su živnule i oslobodile se. Stravičnu torturu su trpele sve tri - pričaju komšije nesrećne porodice.

Komšije iz Ulice Sime Šolaje kažu da su van sebe od šoka.

– Zdravko i Mira su razvedeni već četri godine i sud je kuću dodelio njoj i deci, a on je zbog porodičnog nasilje dobio zabranu prilaska i zatvor. Cela porodica je ugašena. Ostao je samo Zdravkov i Mirjanin sin, koji se oženio i na svu sreću ne živi tu. Da je bio u kući kojim slučajem, pomahnitali otac bi sigurno i njega ubio – ispričale su komšije.

Inače, Zdravko Goranović je, kako su pisali mediji, prošle nedelje pušten iz pritvora zbog nasilja u porodici, koji mu je zamenjen merom zabrane prilaska.

On je hapšen i 2010. godine zbog pretnji koje je uputio tadašnjem zameniku osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića, u čijem je dvorištu u kartonskoj kutiji od obuće pronađena kopija ručne bombe pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24 sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike