Ljubavnicima Davoru i Maji preti 40 godina robije: Ubili četiri člana porodice u Jabukovcu zbog novca!

23.09.2021

13:52

0

Autor: j.jovanovic

Apelacioni sud u Nišu je potvrdio optužnicu Višeg tužilaštva u Negotinu, pa se uskoro očekuje početak suđenja pred Višim sudom u Zaječaru

Ljubavnicima Davoru i Maji preti 40 godina robije: Ubili četiri člana porodice u Jabukovcu zbog novca!
Copyright Maja Bađikić i Davor Pernić Printscreen/Facebook

Davor Pernić (36) i Maja Bađikić (26) optuženi su za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca i sada im preti po 40 godina robije.

Apelacioni sud u Nišu je potvrdio optužnicu Višeg tužilaštva u Negotinu, pa se uskoro očekuje početak suđenja pred Višim sudom u Zaječaru. Pernić i Bađikićeva će odgovarati zbog sumnje da su 7. avgusta 2019. godine na salašu u mestu Velja Vratna kod Jabukovca ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Pročitajte još:

Overila domaćina

Prema optužnici, Maja i Davor su detaljno isplanirali masakr nakon što su se dogovorili da odu na imanje Kazimirovića da bi od domaćina ukrali novac. Davor se tereti za krivično delo teško ubistvo, a Maja za poma- ganje u teškom ubistvu.

– Po dogovoru su kobnog dana otišli na salaš Kazimirovića. Pernić je svojim automobilom došao do kuće ljubavnice Maje, koja ga je čekala spremna u svojim kolima i neko vreme je vozila za njim. Okrivljeni je potom uzeo oružje iz svojih kola i prešao u Majina, kojima su se dovezli do oboda šume. Tu su stavili fantomke na glave i rukavice… – stoji u optužnici protiv ljubavnika.

Iskazi koje su optuženi davali tokom istrage razlikuju se. Dok je Maja sve vreme negirala da je učestvovala u zločinu, Pernić je najpre priznao da je ubio četvoro ljudi zbog novca. Kasnije je promenio iskaz tvrdeći da je sve organizovala upravo Maja i objasnio zbog čega su odlučili da opljačkaju baš Kazimirovića:

– Maja mi je rekla da ima tumor na materici i da joj treba novac za lečenje. Nudio sam joj svoj novac, ali mi je kazala da će možda morati da uradi transplantaciju materice i da joj treba više para. Predložila je da opljačkamo Raju, koga nisam poznavao, pošto je čula da on ima veliku ušteđevinu – kazao je Pernić.

Lagala za bolest

Tužilaštvo je, posle provere ovih navoda, utvrdilo da Bađikićeva nije bila bolesna. Takođe su preslušavani međusobni razgovori ljubavnika, u kojima nisu nađeni čvrsti dokazi protiv Maje, pa je ona posle tri meseca puštena iz pritvora. Međutim, u nastavku istrage veštačeni su opušci dve cigarete sa mesta zločina, na kojim je bio njen DNK.

Pročitajte još:

Većinu para ukrao službenik policije

Davor Pernić je posle ubistva priznao da je iz kuće Kazimirovića uzeo oko 500 evra. Tek kasnije Rajin sin, Nenad pronašao je u podrumu svog oca i predao policiji torbu sa 8.000 evra, koji su deponovani u sef policijske stanice u Negotinu. U martu 2020. međutim utvrđeno je da su te pare nestale iz sefa i da ih je ukrao kriminalistički tehničar M. Nj. (43) koji je zbog toga uhapšen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike