Predmet protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića stigao u Beograd: Suđenje uskoro

27.12.2021

10:18

0

Vrhovni kasacioni sud usvojio predlog postupajućeg niškog sudije i delegirao mesnu nadležnost sudu u prestonici

Predmet protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića stigao u Beograd: Suđenje uskoro
Dragan Bjelogrlić / 24sedam/Katarina Mihajlović

Predmet protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića stigao je u Prvi osnovni sud u Beogradu iz Niša, nakon odluke Vrhovnog kasacionog suda da se ovaj predmet delegira beogradskom sudu.

 

Početak suđenja nije još zakazan, a trebalo bi da bude uskoro, rekla je portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković.

Prošle sedmice VKS je usvojio predlog postupajućeg niškog sudije i delegirao mesnu nadležnost za suđenje Bjelogrliću sudu u Beogradu, pošto je zaključio da je predlog osnovan, te da bi se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Draganom Antonijevićem, trebalo voditi u Beogradu.

U ovom postupku i optuženi i oštećeni kao i branilac i svedoci su svi iz Beograda pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivično delo i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug