Suđenje poznatom glumcu: Bane se nije pojavio, Marković tvrdi da glumac već 30 godina prodaje heroin!

19.01.2021

12:35 >> 12:59

0

Ilija Marković je izneo deo svoje odbrane u kojoj je delimično priznao delo naglasivši da je to uradio iz straha za sebe i svoju porodicu”

Suđenje poznatom glumcu: Bane se nije pojavio, Marković tvrdi da glumac već 30 godina prodaje heroin!
Copyright Bane Vidaković dolazi u sud Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Poznatom glumcu Branku Banetu Vidakoviću danas je trebalo da počne suđenje pred Višim sudom u Beogradu, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebe, međutim, nije se pojavio u sudu jer ima koronavirus!

Kako saznajemo, postupak protiv Vidakovića je odvojen od postupka koji se vodi protiv muzičara Ilije Markovića koji je bio uhapšen zajedno sa glumcem i koji je optužen za nedozvoljenu proizvodnju narkotika.

Ilija Marković je izneo deo svoje odbrane u kojoj je delimično priznao delo naglasivši da je to uradio “iz straha za sebe i svoju porodicu”

-Priznao sam izvršenje dela koje je izvršio Branko Vidaković. Ceo grad, unazad 30 godina zna ko je on i da prodaje heroin. Vetar u leđa mu daju neki ozbiljni ljudi koji ga štite. Sve što je pronađeno prilikom našeg hapšenja, odnosno vagice i heroin, pripadaju Vidakoviću koji je u iznajmljenom stanu merio i prodavao drogu. Čak je i narkomanima dozvoljavao da se drogiraju kod njega u stanu – kazao je Marković, a zatim je objasnio kako je ušao u “posao” sa poznatim glumcem:

Bane Vidaković dolazi u sud Photo: Antonio Ahel/ATAImages

 -Moja supruga i ja smo muzičari i zbog korone smo ostali bez primanja. Prihvatio sam Banetov predlog da ga vozim kada nosi drogu na prodaju. Vidakovića sam upoznao pre 7 godina na nekom gostovanju. Moram da kažem da sam Branka odvezao samo jedanom da proda drogu, drugi put smo uhapšeni. Tog dana ja sam od vlasnika kuće, u kojoj je nađena droga, tražio ključeve od garaže da stavim zimske gume. On mi je rekao da su ključevi kod Branka i da ih tražim ali da nipošto ne ostavljam ključeve kod njega. Branko je iskoristio vreme pre nego što sam ja došao da ostavim gume i sakrio heroin u rernu u garaži. Rekao mi je da je stavio drogu u šupu i da će posle da je skloni. Svuda je krio drogu, čak ju je zakopavao po dvorištu – kazao je Marković.

Pročitajte još:

Marković je do detalja ispričao kako je izgledao moment njihovog hapšenja. Kako je rekao, Vidaković ga je zamolio da ga odveze da zemeni drogu za metadon, jer sa njim “može da se dozira”.

-Tada mi je dao vreću sa heroinom i rekao da upalim auto i da sačekam u njemu. Ušao sam u auto, stavio heroin ispod maske za lice, a tada je upao Bane i rekao: “Policija”. Krenuo sam u rikverc u strahu i tada sam se i upiškio. Policajac je tada razbio staklo i kremuo da me izvlači iz kola – istakao je optuženi.

Vidakoviću je 24.decembra trebalo da počne suđenje, međutim, zbog visoke temperature i samoizolacije nije se pojavio na suđenju.

Trebalo je da počne suđenje pred Višim sudom u Beogradu, pošto je sud odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela između Vidakovića i Višeg javnog tužilaštva, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

 Podsetimo, Branko Vidaković i muzičar Ilija Marković uhapšeni su sredinom jula, kada im je policija u kolima, tačnije u zaštitnoj masci Markovića našla 20 grama heroina, a potom u glumčevom stanu još 10 grama droge.

Uskoro opširnije…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike