Nastavljeno suđenje za prebijanje nasmrt u Velikoj Plani: Veštak potvrdio da su 3 mladića tukla Filića

17.06.2021

18:53

0

Autor: A.S.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 20. avgust

ATA Images

Pred Višim sudom u Smederevu juče je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine.

Na suđenju je svedočio sudski veštak Dejan Ćirković, koji je izneo svoje viđenje odgledanih video snimaka.

– Sudski veštak je potvrdio dosadašnje navode suda i neosporno dokazao da su sva tri učesnika imala učešće u kritičnom događaju. Međutim, zbog nekih malih nejasnoća, a i kako bi se precizno utvrdilo da li treći učesnik udara Stefana u glavu ili gornji deo tela, sud je na zahtev tužilaštva i odbrane naložio dodatno veštačenje – rekao je izvor iz porodice Stefana Filića i dodao:

– Što se tiče Bojovića i Pandurevića, veštak je potvrdio sve navode optužnice, ali najteža stvar je što posmatrajući ih, na licu Pandurevića ne možete videti nikakvu emociju, ni trunku kajanja, nikakvu reakciju, dok se kod Bojovića vidi izvesna doza besa. Prema rečima izvora, porodica se izuzetno teško nosi sa celim slučajem, prenosi Kurir.

Pročitajte još:

– Suvišno je da kažem koliko su porodici teške i bolne takve reakcije, ali se moramo naoružati strpljenjem, jer nam je cilj da se slučaj razjasni do najsitnijih detalja i da se privedu pravdi svi učesnici ubistva i naravno budu kažnjeni po tome koliki su doprinos imali u ubistvu jednog divnog mladog bića – rekao je  izvor blizak porodici Filić.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 20. avgust.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti