Očuh i majka uhapšeni na Vračaru: Nakon nasilja u porodici, dečak sam pozvao policiju

17.06.2021

15:18

0

Autor: A.S.

Osumnjičeni M.M. i M.K danas su saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu

Profimedia

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policija je uhapsila M. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici nad pastorkom, kao i M. K, majku deteta zbog nepružanja pomoći i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog M. L.

U krivičnoj prijavi navodi se da je M. M. u iznajmljenom stanu na Vračaru, u kom je u vanbračnoj zajednici živeo sa majkom maloletnog dečaka, od maja 2020. više puta fizički napao dečaka i naneo mu telesne povrede. Nasilju je, kako se sumnja, prisustvovala majka koja nije preduzela ništa da bi zaštitila svog sina.

– U utorak, oko 16 u ulici Hadži Ruvimova, osumnjičeni M. M. ponovo je fizički napao maloletnog oštećenog tako što ga je rukama oborio na pod, a zatim uhvatio za kragnu majice i podigao sa zemlje, nanevši mu telesne povrede vrata i desne nadlaktice, takođe u prisustvu majke maloletnog oštećenog, M.K. koja ni tada nije preduzela nikakve mere da ga zaštiti, već se sa osumnjičenim M. M. udaljila sa lica mesta, ostavivši maloletnog oštećenog da plače – saopštilo je tužilaštvo, prenose mediji.

Nakon ovog događaja, dečak je sam obavestio policijske službenike PU Beograd UKP o nasilju u porodici kom je izložen.

Pročitajte još:

– Pored krivičnog dela nepružanje pomoći majci je stavljeno na teret i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M. M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom, oštećenim M. L. i svojom majkom, od kada je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila svojoj majci, koja usled starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta – navelo je tužilaštvo.

Osumnjičeni M.M. i M.K danas su saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

– Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti