Mališan ima povrede vrata i nadlaktice: Očuh i majka negirali nasilje

18.06.2021

10:35

0

Autor: A.S.

U utorak je nasilje eskaliralo, nakon čega je dete od osam godina skupilo hrabrosti i sa drugom nasilje prijavilo

Ilustracija/Profimedia

Juče su u Beogradu lišeni slobode dvadesetčetvorogodišnji Mirsad M. (24) zbog sumnje da je brutalno prethodnih godinu dana tukao svog pastorka, dečaka L. M. (8) i dečakova majka Katarina M. zbog sumnje da je maltretiranje dopustila.

Ovaj jezivi slučaj nasilja u porodici prijavio je hrabri dečak, koji je ispričao drugu šta mu očuh radi i kroz šta prolazi poslednjih godinu dana. Zajedno, mališani su otišli u policiju gde su ispričali šta se događa.

Kako se sumnja, a i prema krivičnoj prijavi policijske stanice Vračar, osumnjičeni Mirsad M. dečaka je tukao u iznamljenom stanu u kom je vanbračno živeo sa mališanovom majkom.

Odnos ove porodice bio je sve samo ne idiličan, o čemu svedoče i tvrdnje dečaka da ga je očuh u periodu od maja 2020. godina više puta tukao, svaki put iz čista mira. Prema opisu povreda, ustanovljeno je da je dečak zadobio teške telesne povrede, javlja Blic.

Da slučaj bude još jeziviji, sumnja se da je Katarina M., dečakova majka, maltretiranje svog sina samo nemo posmatrala. Štaviše, kako se navodi u krivičnoj prijavi, kada bi videla da mališan plače nakon zlostavljanja od strane Mirsada govorila bi mu da prestane da plače. Godinu dana mališan je trpeo nasilje, bez da se ikome žali i prijavljuje.

Dečak sam prijavio da trpi nasilje u porodici

Međutim, u utorak 15. juna, nasilje je eskaliralo, nakon čega je dete od osam godina skupilo hrabrosti i sa drugom nasilje prijavilo. Prema navodima krivične prijave koja je od strane policije podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Mirsad M. je u Ulici Hadži Ruvimova, napao mališana tako što ga je rukama oborio na pod, a potom uhvatio za kragnu majice i tako ga podigao sa zemlje.

– On mu je naneo telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice – navodi se u saopštenju tužilaštva koje je pokrenulo istragu.

Majka dečaka i ovaj put je bila prisutna i sve je samo nemo posmatrala, bez da na bilo koji način pomogne svom sinu, zaštiti ga i skloni od pomahnitalog očuha.

– Ona se sa osumnjičenim udaljila sa lica mesta, ostavivši maloletnog oštećenog da plače čime su se u njenim radnjama stekla obeležja krivičnog dela nepružanje pomoći iz člana 127 Krivičnog zakona, navodi Prvo osnovno tužilaštvo, prenosi Blic.

Istog dana, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni očuh i majka uhapšeni su i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Mirsadu M. pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, a osumnjičenoj Katarini M. zbog krivičnog dela nepružanje pomoći i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Pročitajte još:

Juče su oboje saslušani i u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Napustila dete kad je našla partnera

Inače, pored krivičnog dela nepružanje pomoći osumnjičenoj Katarini M. je stavljeno na teret i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim Mirsadom M. napustila stan u kom je živela sa svojim tada sedmogodišnjim sinom i svojom majkom.

– Ona je tada prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o njemu prepustila svojoj majci, koja usled starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta – navode u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti