Nagomilana stara i loša energija vodi u bolest: Kako svaki znak Zodijaka treba da čisti svoju auru

26.05.2024

14:00

0

Autor: K. O.

Kada se duže vreme osećamo loše i nesigurno aura počne da se zatvara

Nagomilana stara i loša energija vodi u bolest: Kako svaki znak Zodijaka treba da čisti svoju auru
Copyright Freepik

Aura, odnosno energetsko polje koje okružuje telo, kada je zdravo, onda je sjajno i snažno. Tada je osoba puna elana, vesela i samopouzdana, oseća se dobro, a život joj teče s lakoćom. Vaš energetski sistem je u tom slučaju jak i otporan. Tada je sve u redu sa vama, ali i oko vas.

Vaše energetsko polje može prirodno da se regeneriše samo, ali nekad jednostavno zaglavimo u seriji loših događaja. Kada se odjednom dogodi mnogo loših stvari, stvara se neprobojna barijera u kojoj je glavna emocija strah, koji rezonira kroz čitavo biće i donosi još više takvih situacija.

Ako se duže vreme ne osećate sigurno, aura počinje da se zatvara. Za zdravu auru, potrebno je prvo osloboditi se nagomilane stare energije. Međutim, čišćenje energetskog polja i čakri može pokrenuti emotivnu lavinu koja je spavala, te delovati veoma burno za neke.

Važno je da zapamtite da nakon bure uvek dolazi mir. Ovaj proces treba odgovorno sprovoditi i ne raditi ga na svoju ruku. Nakon čišćenja aure potrebno je akumulirati novu energiju, a zatim je usmeriti u nešto smisleno što vam ispunjava srce i raduje dušu.

U suštini, sve bolne situacije i momenti krize u životu vas uvek vode ka isceljenju. Njihova funkcija nije da u njima ostanete zaglavljeni, jer ukoliko se to dogodi znači da nešto niste dobro odradili i da ste išli protivno sebi, ali to zasigurno možete uz volju, strpljenje i trud promeniti.

Freepik
 

Postoje mnoge tehnike bazirane na fizičkim vežbama, posebnim vrstama disanja, bojama, mirisima, kao i puno mentalnih vežbi za oslobađanje nagomilanih sećanja u auri, prema svakoj natalnoj karti i spiritualnim lekcijama, koje zavise od natalne postavke Saturna. Istina je da je potrebno stalno voditi računa o svojoj energiji, jer je ona sve što ste vi.

Šta svaki znak može učiniti već danas kako bi pokrenuo regeneraciju svog energetskog polja?

Vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strelac)

Preporučuje se da višak nagomilane energije troše na bavljenje sportom (boks ili bilo šta dinamično) i provode više vremena sa starijim osobama koje su smirene i staložene.

Takođe, usmeravanje energije u umetnost i uvođenje redovne masaže temena, leđa i nogu, vrlo je korisno za njih. Višak mentalne energije treba usmeriti na učenje, putovanja, pisanje memoara, učešće u debatama.

Freepik
 

Zemljani znakovi (Bik, Devica, Jarac)

Preporučuje se pokretanje zablokiranog protoka energije boravkom u prirodi, a jaku i kaloričnu hranu zameniti učenjem pripreme zdrave hrane i nutritivnih obroka. Detoks dijeta se svakako preporučuje! Višak mentalne energije treba trošiti na reorganizaciju prostora i čišćenje kupatila.

Zablokiranu energiju je dobro usmeriti na aktivnosti sa porodicom ili na popravke u stanu. Treba više vremena provoditi s decom, nabaviti kućnog ljubimca i raditi vežbe disanja.

Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga, Vodolija)

Preporučuje se nagomilanu mentalnu energiju kanalizovati kroz pisanje dnevnika ili snimanje bloga, a bitno je i obratiti pažnju na to šta čitate, slušate i izgovarate. Dobro je redovno posećivati pozorište, radi emotivne katarze i oslobađanja zakopanih sećanja.

Potrebno je što više aktivnosti činiti samostalno, ali istovremeno uživati u tome. Višak energije u slučaju stresa, treba usmeriti na aktivnosti sa prijateljima i volontiranje, a buntovničko ponašanje kanalizovati kroz umetnost i ples.

Profimedia
 

Vodeni znakovi (Rak, Škorpion, Ribe)

Preporučuje se prvo pokrenuti zakopana sećanja gledanjem starih fotografija, dodirivanjem nakita koji je dugo u porodici ili čitanjem pisama. Nakon probuđenih bolnih emocija, dobro je provesti neko vreme odvojeno od porodice, u uređenju prostora ili baveći se nekim vidom umetnosti.

Treba redovno raditi jogu, a višak energije usmeriti na bacanje stvari koje nam više nisu potrebne. Preporučuje se i meditacija, kao i plivanje, čitanje spiritualnih knjiga ili posećivanje svetih mesta, piše Atma.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike