Nedeljni horoskop od 13. do 19. maja: Vage očekuje najbolja nedelja u godini, Vodolije traže srž svoje sreće

13.05.2024

10:20

0

Autor: K. O.

Saznajte kome će zvezde biti naklonjene u ovoj nedelji

Nedeljni horoskop od 13. do 19. maja: Vage očekuje najbolja nedelja u godini, Vodolije traže srž svoje sreće
Copyright Profimedia

Ovan (21. mart – 20. april)

Vaša karijera je u centru pažnje kako nedelja počinje, sa asteroidom Ceres koji se okreće retrogradno u ovoj zoni, tako da će se misli o tome kako vas vaš posao neguje ili hrani – ili ne – verovatno sada pojaviti. Merkur, planeta komunikacije, sada se takođe kreće kroz vašu zonu novca, podstičući vas da strateški razmišljate o svojim dugoročnim finansijskim ciljevima.

Još jedan udar asteroida se preokreće sredinom nedelje i dok Palas postaje retrogradan u vašoj zoni obaveza, intimnosti i moći, nastojte da verujete svojoj intuiciji i iskoristite naredna dva meseca da vam pomogne da upravljate anksioznošću oko oblasti koje se mogu smatrati tabuom ili previše privatnim raspravljati u javnosti.

Novac je ponovo tema kako se nedelja bliži kraju, sa Venerom i čudnim Uranom koji donose srećnu pauzu ili neočekivani uspeh ako ste spremni da krenete sa kosmičkim tokom i nagnete se u neočekivano. Sunce i Jupiter se takođe povezuju u vašoj zoni vrednosti i finansija kako bi povećali vašu sreću i uneli potencijal za veći rast i optimizam u vaš život.

Profimedia
 

Bik (21. april – 21. maj)

Možda ćete odlučiti da imate digitalnu detoksikaciju počevši od ove nedelje, jer asteroid Ceres postaje retrogradan u zoni koja pokriva vesti, medije, društvene medije i samopromociju. Tamo gde ste ranije možda mislili da ove oblasti hrane i neguju vaš um i vaš pogled na svet, sada biste mogli shvatiti da je manje više kada je u pitanju toliko mnogo, često negativnih, spoljašnjih uticaja. Razmislite o drugim načinima da negujete svoje misli i svoju dušu, iako će preterano razmišljanje o stvarima sada ići sa teritorijom, sa Merkurom planetom komunikacije koja ulazi u vaš znak.

S obzirom na to da se asteroid Palas takođe okreće retrogradno kako bi uticao na bliska partnerstva, možda ćete se osećati skloni da gledate na mračnu stranu i da se zadržite na tabuima u odnosima, ali raspoloženje se poboljšava do vikenda kada je sreća na vašoj strani zahvaljujući vašem vladaru Veneri koji se povezuje sa Uranom, planeta neočekivanog, u vašem znaku.

Vaš lični magnetizam bi sada mogao doneti srećan, iako neočekivan događaj u vaš život. Sunce i Jupiter se takođe povezuju tokom vikenda, tako da postoji osećaj radosti, obilja i uspeha u vazduhu. Zadržite tu misao i dobro iskoristite ovaj uticaj pre nego što Jupiter napusti vaš znak na kraju meseca.

Freepik
 

Blizanci (22. maj – 21. jun)

Posvećenost zbog koje ste se osećali celim, kompletnim ili važnim mogla bi da bude na ispitu ove nedelje, jer se Ceres, asteroid odgovoran za ovaj osećaj, pretvara u retrogradno stanje. Uvek se pitate umesto da prihvatate gotove odgovore na nezgodna pitanja, možda ćete otkriti da će vam Ceres u obrnutom smeru pomoći da pronađete put napred koji će vas na kraju ostaviti da se osećate jakim samo zbog toga ko ste, a ne zbog onoga što imate ili koga poznajete.

Sada je to takođe stvar zdravlja i posla, sa još jednim asteroidom, ovoga puta Palasom, takođe u obrnutom smeru i koji vas ohrabruje da uronite u oblasti koje biste obično mogli da pređete ili ignorišete. Ove nedelje ima i pozitivnosti, dok vaša vladajuća planeta Merkur klizi u vašu zonu raspoloženja, ideja i sećanja, da biste dodali dublji nivo uvida u vaše misaone procese koji su često slični skakavcima.

Veza između Venere i čudnog Urana mogla bi doneti otkrovenje ili neobičan instinkt oko ljubavi ili novca. Sunce i Jupiter se takođe povezuju kako bi bili optimisti po svaku cenu. Najbolja vest od svega je da će sledeće nedelje Jupiter, planeta sreće, prvi put posle 12 godina prelaziti u vaš znak, čineći vreme da budete srećni .

Profimedia
 

Rak (22. jun – 22. jul)

Vaš je tradicionalno najviše negujući i najbrižniji znak Zodijaka, a sa asteroidom Ceres koji je trenutno u vašoj zoni partnerstva, ovo je mesto gde dajete i primate vazduhi i hranu koji takođe hrane vašu dušu. Međutim...Ceres postaje retrogradan ove nedelje, pozivajući vas da razmislite koliko treba da date drugima i koliko treba da dobijete od njih pre nego što se izgubite u mešavini. Ovo je prilika iz kosmosa da stvori razumne granice. Ako su odnosi u poslednje vreme više vezani za moć i intimnost, asteroid Palas vam takođe daje priliku da izađete van svoje zone udobnosti i istražite šta zaista mislite o tabuima partnerstva.

Ipak, nije sve mračno i zamišljeno ove nedelje, sa mnoštvom dobrih stvari koje su vam na putu kroz prijateljstva, vaše nade, snove i ambicije. Merkur vas sada čini radoznalijim i glasnijim kada su u pitanju ljudi sa kojima se družite i stvari koje volite da stvarate zajedno sa drugima.

Zbog Venere i Urana, mogla bi u vaš život stići neočekivana saradnja ili finansiranje projekta iz snova, ili iznenađujuća romantična veza. Uz energiju Sunca i sreću u obliku srećnog Jupitera koji takođe naglašava prijateljske veze i saveze, ovo bi čak moglo biti mesto i način na koji Ceres želi da pronađete novi i bolji izvor negovanja.

Profimedia
 

Lav (23. jul – 23. avgust)

Ugostiti asteroid Ceres u vašoj zoni zdravlja i radnih rutina je obično dobra stvar, jer sugeriše da vam je briga o sebi i negovanje prioritet. Ove nedelje, međutim, Ceres postaje retrogradan, signalizirajući da će možda biti potrebno preispitati način na koji se negujete, posebno ako je to povezano i sa vašom reputacijom ili imidžom u javnosti.

Sa asteroidom Palas koji se takođe ove nedelje okreće retrogradno, u ovom slučaju u vašoj zoni doma, nasleđa, istorije i navika, udubljivanje u neka mračna, čak i skrivena područja bi na kraju moglo da vam baci malo svetla na put napred. Srećom, vaša karijera je sada u centru pažnje sa Jupiterom, planetom sreće, plus vašim vladarom Suncem, zajedno i daju energiju vašoj ulozi i donose potencijal za sreću, profesionalni rast i možda čak i finansijske nagrade.

U najmanju ruku, verovatno ćete dobiti neko priznanje za posao koji sada radite, mada sa Venerom i čudnom planetom Uranom na slici to bi moglo biti na način koji nikada ne biste očekivali. Merkur je sada takođe zona vaše karijere, a pošto vaš obično pun znak retko ima problema sa progovaranjem, poenta ove posebne kosmičke vežbe je da slušate i učite.

Freepik
 

Devica (24. avgust – 22. septembar)

Šta vas neguje? To je pitanje koje je kosmos postavio ove nedelje i čini se da je odgovor na način na koji asteroid Ceres u poslednje vreme šalje vibracije kroz vašu zonu romantike i kreativnosti. Kako Ceres postaje retrogradan, možda ćete se naći u potrazi za novim načinima da se osećate negovano i celovito koji nisu po cenu vaše nezavisnosti ili individualnosti.

Sa asteroidom Palasom takođe u obrnutom smeru, trenutno kroz vašu zonu komunikacije, možda ćete morati da se povučete da biste se odučili od starih načina razmišljanja ili delovanja, i da ih resetujete novim pristupom koji čini zadovoljstvo jednostavnim, a da ono ne mora da bude zadovoljstvo. Ako sve ovo počne da se oseća previše internalizovano, kosmos vam nudi šansu da budete ekspanzivniji i da život postane iskustveniji.

Vaš vladar Merkur stiže u vašu zonu svih stvari kasnije tokom nedelje, pomažući vam da proširite svoje horizonte, i mogli biste iznenaditi sebe i druge kada Venera sretne nestalnu planetu Uran da bi se stvari potencijalno nečuveno okrenule. Kako Sunce ističe putovanja, avanturu, izdavaštvo, medije i duhovnost, ono takođe dodaje energetsku vezu sa Jupiterom, planetom sreće, preuzimanja rizika i radosti. Ako sada želite da pronađete dublji nivo sreće i negovanja, mesto da počnete da tražite je izvan vas, a ne u vama.

Unsplash
 

Vaga (23. septembar – 23. oktobar)

Dom obično bude tamo gde se osećate glavnim, važnim i pod kontrolom, ali ove nedelje asteroid Ceres postaje retrogradan u vašoj kućnoj zoni, tako da bi život po sebi mogao da vas ostavi da se osećate neobično nezadovoljno ili nenegovano. Kosmos želi da shvatite šta vam je zaista potrebno da biste se osećali sigurno i bezbedno kod kuće i kako da to postignete ili gde da nabavite.

Merkur ulazi u vašu tajnu, senzualnu zonu kasnije tokom nedelje kako biste mogli da vodite intenzivne razgovore povezane sa posvećenošću, moći ili intimnošću. Drugi asteroid, Palas, takođe sada vrši preokret u vašoj finansijskoj zoni, oblasti za koju više volite da budete nedostupni u diskusijama, ali je možda vreme da se suočite sa svojim finansijskim tabuima kako biste mogli da isterate sve demone i nastavite dalje. Ima dobrih vesti na frontovima finansija i romantike tokom vikenda kada se Venera, vaš vladar, povezuje sa Uranom, planetom spontanosti i iznenađenja.

Slučajni susret ili srećna pauza mogu se pojaviti ako odstupite od uobičajenog načina obavljanja stvari ili upoznavanja ljudi. Sunce i Jupiter takođe mogu donekle doneti sreću i obilje, tako da bi ono što bi moglo da počne kao naporna ili nezgodna nedelja moglo da se pokaže kao jedna od vaših najboljih nedelja u godini do sada.

Profimedia
 

Škorpija (23. oktobar – 22. novembar)

Način na koji se povezujete i komunicirate ili učite sada može da se oseća malo zakržljalo ili ugušeno, dok asteroid Ceres postaje retrogradan. Partnerstvo između braće i sestara može izgledati kao da nije ili se odnos sa komšijama može osećati zatvoreno ili udaljeno kao rezultat. Merkur, koji je konačno izašao iz retrogradnosti, sada takođe ulazi u vašu zonu partnerstva, tako da veze u stvarnom životu imaju veću vrednost od bilo koje virtuelne ili onlajn veze za zadovoljenje vaše duše, a digitalna detoksikacija bi mogla biti odgovor na sve trenutne brige.

Da biste izvukli maksimum iz ovog uticaja, nastojte da vodite duboke razgovore sa ljudima koji vam zaista čuvaju leđa. U međuvremenu, drugi reverzni asteroid, Palas, vraća se u vaš znak. Palas predstavlja mudrost i ovu retrogradnu fazu možete provesti istražujući mudrost (ili drugačije) nekih vaših odluka, uočenih čudnosti ili tabua.

Vikend ima više radosnih opcija za vas, sa ljubavnom planetom Venerom koja se nalazi na neobičnoj, spontanoj planeti Uran, donoseći iznenađenja u okviru tekućeg partnerstva ili nagoveštavajući da bi mogla da dođe do nove veze. Stvari sigurno izgledaju srećno sa Suncem i Jupiterom, planetom sreće i obilja, koji vas takođe podstiču da sledite svoje želje u vezi. Koga poznajete i šta znate sada bi moglo izazvati neizrecivu radost.

Profimedia
 

Strelac (23. novembar – 21. decembar)

Moglo bi izgledati čudno smatrati novac nečim što vas neguje, ali možete da osetite da nešto čudno nedostaje u vašem životu sada sa asteroidom Ceres u obrnutom smeru u vašoj zoni finansija i vrednosti. Sve je u tome da shvatite šta vam je važno, a ne nužno da imate ono što želite, već da želite ono što imate.

Merkur u vašoj zdravstvenoj i radnoj zoni podstiče vas da razmislite o načinima da stabilizujete svoje blagostanje i radne situacije, kako biste takođe povećali svoje prihode. Možda ćete sumnjati u sebe sredinom nedelje kada asteroid Palas izađe iz vašeg znaka i uđe u vašu zonu emocija, ideja i sećanja, jer bi se neki problemi iz prošlosti mogli vratiti da vas muče. Pošto se ovo dešava u Škorpiji, legendarnom znaku detoksikacije, smatrajte ovo šansom da iskorenite mračne misli, raspoloženja ili iskustva kako biste mogli da učite od njih i nastavite dalje.

Postoji povratna poseta vašoj zoni zdravlja i posla tokom vikenda kada Venera, planeta ljubavi i novca, sretne Uran, planetu iznenađenja i spontanosti. Sunce se sada povezuje i sa vašim vladarom Jupiterom, tako da ćete se za vikend verovatno osećati blagosloveno obiljem, srećom i nagoveštajem neočekivanog.

Profimedia
 

Jarac (22. decembar – 20. januar)

Ako ste u poslednje vreme zanemarivali svoje rutine nege o sebi, sada ćete dobiti kosmički poziv za buđenje od asteroida Ceres koji se okreće retrogradno u vašem znaku. Trčanje na isparenjima nije način da se živi, a ovaj suptilni podsticaj takođe treba da vas vodi ka negovanju svog imidža i reputacije. Zdrav, a ne težak, mogao bi biti novi način da se odlučite za vaš obično razuman i ozbiljan znak.

Sa drugim asteroidom, Palasom, takođe radite zaokret, ovog puta u vašoj zoni prijateljstva i ambicija, morate dugo da pažljivo pogledate zašto radite stvari koje radite, i sa kim, i ko vam čuva leđa - a ko ne. U onome što u početku zvuči kao da bi to mogla biti teška nedelja, takođe ima mnogo toga da se olakša opterećenje. Merkur ulazi u vašu zonu zabave, flertovanja i kreativnosti oko sredine nedelje baš kada Venera i spontani Uran – i jedan i drugi u ovoj zoni – kliknu da donesu ukus neočekivanog povezanog sa romansom ili finansijama.

Počinje da izgleda kao da je ovo mesto gde treba da se fokusirate na svoje potrebe za brigom o sebi, sa Suncem i Jupiterom koji se kombinuju kako bi doneli više sreće i energije u vaš život ako se malo prepustite i verujete da stvari mogu da idu vašim putem kada najmanje očekujete.

Freepik
 

Vodolija (21. januar – 18. februar)

Život je u poslednje vreme bio intenzivan sa Plutonom koji duboko roni kroz vaš znak i pokida sve stvari za koje ste mislili da znate, da biste ih zamenili nepoznatim. To je dug i spor proces, ali možda ste se već osećali pomalo emocionalno izgubljeno i nesigurno. Asteroid Ceres je pri ruci da vam pomogne da resetujete način na koji sada razmišljate o sebi, sa retrogradnim okretom unazad da biste istražili negativno razmišljanje i umesto toga ga zamenili hranljivijim načinom razmišljanja.

Pošto drugi asteroid, Palas, takođe kreće u hod unazad ove nedelje, vaša karijera bi mogla biti fokus bilo koje nedavne nelagode. Možda biste želeli da detaljno istražite ovu oblast, čak i ako to znači da vam prvo bude malo neprijatnije. Dobra vest je da sada možete pronaći dovoljno udobnosti kod kuće, gde se Merkur kreće da vam pomogne da razgovarate i rešite sve uznemirujuće probleme, posebno ako se tiču novca ili stabilnosti.

Venera bi mogla da vam donese ljubav na potencijalno iznenađujući način jer se povezuje sa vašim vladarom Uranom, planetom neočekivanih, a Sunce takođe daje energiju za sve stvari povezane sa vama gde ste blagosloveni prisustvom duhovnih, srećnih, optimistična planeta Jupiter. Ponekad morate da se vratite izvoru da biste ponovo pronašli srž svoje sreće.

Profimedia
 

Ribe (19. februar – 20. mart)

Više nego kod većine drugih znakova, prijateljstva imaju tendenciju da pomognu vašem znaku da se oseća negovano i bezbedno. Asteroid Ceres u ovoj zoni je nedavno dodao dodatno sigurnosno ćebe oko vas i vaše družine, ali ove nedelje Ceres se okreće unazad, pa se pitate ko je tu za vas kada vam zatreba, da li vam je ipak potreban ili treba da stojite jaki sami po sebi mogu biti potencijalne dileme kojima biste se sada bavili.

Asteroid Palas takođe u obrnutom smeru stavlja znak pitanja na ono što znate i koga poznajete, dok ispitujete šta se dešava u vetu kao i šta se dešava u vašem svetu. Često pomerate granice i ograničenja, ali ovaj put vam kosmos pomaže da velike probleme obuzdate na kompaktniji i upravljiviji način. Fokus je na tome šta ili ko je sada pri ruci.

Sa Merkurom koji ulazi u vašu komunikacionu zonu, braća i sestre, komšije ili briga zajednice mogu se pokazati iznenađujuće korisnim za vas, jer se planeta ljubavi i novca Venera povezuje sa Uranom, planetom iznenađenja. Ako dodate srećnu planetu Jupiter u mešavinu, mogli biste da otkrijete da je maksimalno iskorišćavanje onoga što vam je „na pragu“ prijatnije, profitabilnije, zabavno i prosvetljujuće od bilo koje veće, divlje opcije koje su trenutno van domašaja, piše Vogue.com.au.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike