Kao da imaju rupu u džepu: Koliko god da imaju para, ovi znaci će sve da potroše

13.04.2024

19:20

1

Autor: V. I.

Ovo su najveći rasipnici Zodijaka

Kao da imaju rupu u džepu: Koliko god da imaju para, ovi znaci će sve da potroše
Copyright Freepik

Neki horoskopski znakovi su skloni brzom trošenju novca, što je obično posledica njihovih inherentnih karakternih osobina, a ne nesreće. Ovo ponašanje se temelji na duboko ukorenjenim karakteristikama koje vode do neumerene potrošnje, a neki znaci Zodijaka su posebno poznati po tome što njihovi novčanici često ostaju prazni kao da imaju skrivene rupe u njima.

Ovan: Žrtva impulsivnih kupovina

Ovnovi, pod uticajem energičnog Marsa, imaju snažnu potrebu za akcijom i avanturom. Ova potreba često se odražava u njihovim finansijskim navikama - impulsivni su i teže trenutnom zadovoljenju, što ih može dovesti do nepromišljenih i brzopletih kupovina.

Takođe su veoma konkurentni i ne ustručavaju se da potroše velike sume novca na stvari koje podižu njihov društveni status ili im pružaju fizički izazov, kao što su sportske aktivnosti ili skupi hobiji. Često zaboravljaju na dugoročne finansijske planove, živeći filozofijom "uhvati dan", što može rezultirati finansijskim problemima.

Profimedia
 

 

Blizanci: Sve pare ostavi s društvom u kafani

Vođeni radoznalim i komunikativnim Merkurom, Blizanci stalno traže nova iskustva, što ih čini sklonim promenama i adaptaciji. Njihova radoznalost ih vodi kroz različite hobije i interesovanja, često uključujući troškove na stvari koje privremeno privlače njihovu pažnju.

Pored toga, vole društveni život, što uključuje troškove na izlaske, društvene događaje i okupljanja, a njihova potreba za učenjem i komunikacijom često ih tera da ulažu u nove tehnologije i knjige, ponekad bez dubokog promišljanja o tome kako će to uticati na njihov budžet.

Profimedia
 

Lav: Troši više nego što zarade

Lavovi, čiji je vladar Sunce, žive život na visokoj nozi i vole da se pokatuju kroz luksuz i bogatstvo. Ovaj kraljevski znak teži da impresionira druge svojom dramatičnošću i stilom, što neretko uključuje skupu odeću, nakit i velike zabave.

Njihova želja da budu primećeni i cenjeni često ih vodi u situaciju da troše više nego što zarađuju, što dovodi do brzog pražnjenja njihovih novčanika i potencijalnih finansijskih teškoća.

Freepik
 

Ribe: Svi im duguju pare

Ribe su znak kojim vlada Neptun, pa često žive u svetu mašte i iluzija, što može da rezultira nepraktičnim upravljanjem novcem. Njihova izražena empatija i težnja da pomognu drugima mogu ih dovesti do finansijskih gubitaka, bilo kroz direktno davanje novca u obliku donacija ili kroz zajmove koje im onda dužnici često ne vraćaju. Skloni su emocionalnoj kupovini, posebno kada je reč o umetnosti i duhovnosti, a ponekad ne razmišljaju o dugoročnim finansijskim posledicama svojih odluka, što ih može dovesti u tešku situaciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike