Dobro došli u haos! Poslednji put ove godine Merkur kreće retrogradno, a najviše će stradati ova četiri znaka Zodijaka

12.12.2023

10:20

0

Autor: K. O.

Kraj 2023. godine biće vrlo izazovan za pojedince

Dobro došli u haos! Poslednji put ove godine Merkur kreće retrogradno, a najviše će stradati ova četiri znaka Zodijaka
Copyright Freepik

Stiže nam poslednji retrogradni Merkur u godini i kao što znate sa sobom nosi nesporazume, kašnjenja, probleme u komunikaciji.

Od 13. decembra Merkur, planeta komunikacije, poslednji put u godini kretaće se retrogradno. Merkurove dvonedeljne faze pre i posle retrogradnosti takođe će produžiti poteškoće u našim životima.

Iako se sa početkom nove godine 1. januara Merkur vraća u direktni hod, otprilike do 14. januara trajaće njegova retrogradna senka. Očekujte da će i tokom tog vremena biti više zbrkanih razmišljanja, nesporazuma, tehnoloških grešaka i gnjavaže na putovanju.

Retrogradni Merkur može uzrokovati promene, nesuglasice, lošu komunikaciju, nesporazume, i osećaj anksioznosti.

A poslednji u ovoj godini najjači uticaj će imati na četiri znaka Zodijaka: Jarca, Vagu, Ovna i Raka.

Može dovesti do promena u prijateljskim odnosima, nesporazuma, anksioznosti i briga oko poslovnih i ličnih projekata.

Freepik
 

Poslednji retrogradni Merkur 2023. godine se razlikuje od prethodna dva, pošto prelazi iz Jarca u Strelca unazad. Biće podsticaj za razmišljanje o velikim stvarima i inspiracija za postizanje ciljeva, ali istovremeno može doneti nesigurnost, nemir, kašnjenja i prepreke. To je pomalo kontradiktorno iskustvo, što znači da ćete morati prevazići ograničenja da biste postigli željeno. Nemojte se preterano zabrinjavati, prihvatite promene.

Naglašavanje potencijalnih problema neće mnogo promeniti stvari, stoga izbegavajte dramatizaciju. Održavanje smirenosti ne samo da će poboljšati vaše opšte stanje, već će vam pomoći da se bolje nosite sa neočekivanim promenama tokom ovog perioda.

Usredsredite se na komunikaciju

Pošto Merkur upravlja komunikacijom u svim oblicima, bilo da je reč o pisanju ili govoru, posvetite pažnju svim aspektima komunikacije, od poslovnih pregovora do planiranja putovanja i slanja poruka.

Ograničite važne razgovore

Merkur može dovesti do nesporazuma, pa razmislite o odlaganju važnih razgovora koji mogu imati dugoročne posledice. Gde god je moguće, sačuvajte te razgovore za period nakon normalnog kretanja Merkura, što će vam verovatno uštedeti neke probleme.

Freepik
 

Prilagodite se

Dozvolite sebi da stvari ne idu baš onako kako ste planirali. Pametno je imati rezervne planove i biti fleksibilan kako biste prevazišli nesporazume.

Razmislite

Retrogradni Merkur je pravo vreme za introspekciju i promišljanje o tome kako trošite svoje vreme i energiju. Možda ste preokupirani poslom na štetu porodičnog vremena ili zapostavljate omiljeni hobi. Održavanje ravnoteže je bitno u svakom trenutku, ne samo tokom ovog perioda, piše Atma.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike