Uloga žrtve odlično im pristaje: Znaci Zodijaka kojima su uvek drugi krivi

24.11.2023

10:20

0

Autor: K. O.

Nepravda, pa to ti je...

Uloga žrtve odlično im pristaje: Znaci Zodijaka kojima su uvek drugi krivi
Šta treba da promenite da biste pronašli ljubav - Copyright Pexels

Dok se nekim ljudima ne veruje ni kada im je stvarno teško, drugi odlično glume ulogu žrtve i za najmanju sitnicu.

I dok ljudska priroda obuhvata složen skup emocija i ponašanja, a ovakvo ponašanje može proizaći iz različitih unutrašnjih i spoljašnjih faktora, manifestujući se kroz stalno prenaglašavanje sopstvenih problema, kao i osećaja nepravde i prebacivanje krivice za lične neuspehe na druge.

Najčešće ovakvo ponašanje nije svesno, može biti oblik odbrambenog mehanizma ili način privlačenja pažnje i empatije.

A kako mnogo toga zavisi i od znaka Zodijaka u kom ste rođeni, tako postoje i horoskopski znaci koji se češće nađu u ulozi žrtve. 

Rak

Rakovi su poznati po svojoj emotivnosti i osetljivosti. Često se mogu osećati neprepoznato ili odbačeno, zbog čega često preuzimaju ulogu žrtve. Njihova duboka emocionalnost i sklonost samopromišljanju mogu dovesti do preteranog naglašavanja sopstvenih patnji i problema.

Unsplash
 

Ribe

Ribe su izuzetno empatične prema drugima, ali takođe imaju tendenciju ka samosažaljenju. Često se osećaju preplavljeno svetom oko sebe, što dovodi do toga da sebe doživljavaju kao žrtve okolnosti koje ih okružuju. Njihova maštovitost i izbegavanje suočavanja sa stvarnošću dodatno pojačavaju ovu tendenciju.

Vaga

Vage teže harmoniji i izbegavanju sukoba, što ponekad može dovesti do toga da se osećaju kao žrtve, posebno u međuljudskim odnosima. Njihova želja za održavanjem mira može rezultirati potiskivanjem vlastitih potreba, što ih dovodi do osećaja nepravde u svetu oko sebe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike