Koji ljubimac vam odgovara na osnovu vašeg horoskopa: Kome prija zec, a kome paše ribica

18.11.2023

19:20

0

Autor: V. I.

Kad se već konsultujete sa zvezdama oko partnera i sudbine, zašto ne biste i o tome koji vam ljubimac najviše odgovara

Koji ljubimac vam odgovara na osnovu vašeg horoskopa: Kome prija zec, a kome paše ribica
Copyright Profimedia

Iako se smatra najboljim čovekovim prijateljem, ne odgovara svakome da ima psa koji će možda ostavljati tragove blatnjavih šapice po kući, ili pak mačku koja seje dlake i oštri kanže o dvosed. Zato zvezde imaju rešenje koji vam kućni ljubimac odgovara na osnovu vašeg horoskopskog znaka.

Ovan

Kao energičnoj i avanturističkoj duši, trebaće vam kućni ljubimac koji može da odgovara vašoj energiji. Border koli, poznat po svojoj agilnosti i inteligenciji, pravi je saputnik za vas. Ova rasa pasa voli da se igra i ima dovoljno izdržljivosti da održi korak sa vašim aktivnim životnim stilom. 

Pixabay
 

Granični škotski ovčari takođe brzo nauče trikove i zabavne su za obuku, bez obzira na godine. Oni su radoznali i avanturistički raspoloženi – baš kao i vi – i ne smeta im da malo putuju tu i tamo. Zajedno ćete biti nepobediv tim koji juri zalaske sunca i penje se na planine. 

Bik

Vaša mirna i strpljiva priroda rezonuje sa kućnim ljubimcem koji oličava spokoj i postojanost - mačkom rase mejn kun. Ova velika, pahuljasta rasa mačaka poznata je po svom nežnom ponašanju i ljubaznoj prirodi (i ogromnim šapama!). Utešno predenje i umirujuće prisustvo mejn kuna biće savršen balzam za vaše stresne dane.

Pexels
 

Pošto vaš znak takođe ima tendenciju da uživa u udobnosti i da provodi vreme kod kuće, majn kun je fantastičan partner i ideja za kućnog ljubimca. Mogu biti prilično umiljate (i definitivno su zadovoljne time što su lenji), a ceniće udoban dom. Zauzvrat, ispuniće vaš život naklonošću i smirujućim druženjem.

Blizanci 

Blizanci, kao neko ko uspeva u mentalnoj stimulaciji i socijalnoj interakciji, razmišljaju o usvajanju papagaja - konkretno, afričkog sivog, poznatog i pod imenom žako. Ove ptice su poznate po svojoj izuzetnoj inteligenciji i komunikativnim sposobnostima, savršeno se uklapaju u vašu živahnu i radoznalu prirodu.

Pexels
 

Kada radite sa svojim papagajem, otkrićete da brzo uče nove reči (i možda čak pokupe nekoliko fraza koje će sami imitirati). Osim toga, žako ima tendenciju da bude druželjubiva (i, da se razumemo, verovatno će biti novi favorit na zabavama). Ova vrsta ljubimca je jedinstveni kućni ljubimac koji će vas sigurno zabavljati.

Rak

Vaša ljubav prema domu čini vas idealnim negovateljem kućnog ljubimca kome je potrebno mnogo nege - zeca. Ova mekana, pahuljasta stvorenja poznata su po svojoj stidljivoj, a ipak ljubaznoj prirodi. Oni traže bezbedno, utešno okruženje – nešto što vi možete da pružite svojom prirodom punom ljubavi i zaštite.

Profimedia
 

Zečevi zahtevaju strpljenje i izuzetno nežnu negu, što je u skladu sa instinktivnom željom vašeg znaka da neguje druge. Sa kućnim ljubimcem koji zahteva dodatnu pažnju, naći ćete osećaj ispunjenosti i zadovoljstva koji samo Rak može da ceni. 

Lav

Vi ste hrabri, samouvereni i volite da budete u centru pažnje. Vaš idealni ljubimac nije niko drugi do kraljevski i šarmantni konj. Veličanstveni i živahni, konji su prisutni, baš kao i vi. Oni zahtevaju vlasnika koji se ne plaši da preuzme kontrolu. Konji takođe mogu da osete anksioznost i stoga najbolje reaguju na ljude koji su samouvereni i sigurni (to ste vi!). 

Pixabay
 

Naučiti da jašete konja može biti zastrašujući zadatak, ali je takođe vredno toga za zagonetni znak kao što ste vi. Moći ćete da se prikazujete okolo sa stilom (i da pokažete svoje veštine svojim prijateljima). Čak i ako ne volite jahanje, možda ćete i dalje uživati u društvu svog konja. Briga o konjima je težak posao, ali vredi!

Devica 

Vaša pedantna priroda i naklonost prema rutini savršeno se uklapaju sa kućnim ljubimcem koji uspeva u strukturiranom okruženju. Mogli biste da zamorcu date dom iz snova. Ova divna stvorenja imaju nežan temperament i napreduju u rutinskoj nezi. Oni takođe zahtevaju čisto i uređeno okruženje, što svakako možete da obezbedite.

Pixabay
 

Zamorci su slatki i simpatični kućni ljubimci, savršeni za nežno rukovanje ili samo druženje. Možete da promenite njihovu rutinu tako što ćete otkriti njihovu omiljenu hranu i igračke (a postoji mnogo zanimljivih staza sa preprekama u vezi sa zamorcima koje možete da napravite kao posebnu poslasticu). Zamorci će vam ponuditi stabilnu rutinu i uzbudljico druženje. 

Vaga

Vaša društvena priroda i ljubav prema harmoniji savršeno se uklapaju u društvenog i nežnog ljubimca. Vaš idealni ljubimac je zlatni retriver, poznat po svojoj prijateljskoj prirodi, ljubavi prema igri i lakom temperamentu. Zlatni retriver napreduje u društvenom okruženju i uživa u druženju sa drugim ljudima, što se dobro slaže sa vašom odlazećom ličnošću.

Pexels
 

Pored toga, njihova strpljiva i mirna priroda može pomoći da unesete ravnotežu u vaš život. Poznato je da psi smanjuju stres, a zlatni retriveri se sigurno ne razlikuju; njihove nežne ličnosti (i ikonski osmesi) dodaće dodatno značenje vašoj svakodnevnoj rutini. 

Škorpija 

Poznati ste po svojoj intenzivnoj prirodi i dubokom osećaju odanosti. Kućni ljubimac koji odražava vaš intenzitet i uzvraća vašu lojalnost jeste moćni nemački ovčar. Ovi psi su poznati po svojoj inteligenciji, hrabrosti i odanosti, što rezonuje sa vašom strastvenom prirodom. Plus – ako ste ikada želeli da dodate malo više svom misterioznom stilu – nemački ovčari su ponosni i zastrašujući.

Pixabay
 

Obuka i briga o nemačkom ovčaru može biti izuzetno korisno iskustvo (iako to možda nećete moći sami). Cenićete inteligenciju i intuitivnu prirodu ove rase, a oni će poštovati vašu snažnu volju. Vaš znak uvek stoji uz one koje volite a uz vas će stajati i nemački ovčar. 

Strelac 

Vaš avanturistički duh i ljubav prema istraživanju pronalaze par u egzotičnom ljubimcu: bradatoj agami. Ovi gmizavci su poznati po svom jedinstvenom izgledu i radoznaloj prirodi. Ima mnogo toga da se nauči o gmizavcima i brizi o reptilima; kao znak poznat po tome što volite traganje za znanjem, nikada nećete naći kraj fascinantnim stvarima koje možete naučiti o svom novom ljubimcu.

Pexels
 

Iako su egzotični kućni ljubimci, bradatie agame su takođe poznate po svojoj poslušnoj prirodi i lakoj nezi, pogodni za zaposlene Strelce. Posmatranje vašeg guštera i briga o njemu zadovoljiće vašu žudnju za znanjem i novinama. Bradati zmaj je jedinstven i zabavan način da angažujete svoju avanturističku ličnost i pronađete saputnika koji odgovara vašem jedinstvenom stilu. 

Jarac

Vaša disciplinovana priroda i strpljenje nalaze savršenog partnera u sijamskoj mački, poznatoj po svojoj inteligenciji i sposobnostima za obuku. Ove mačke nisu samo lepe, već i brzo uče i izuzetno su inteligentne. Oni će vam pružiti savršen spoj druženja i mentalne stimulacije.

Pexels
 

Sijamske mačke su poznate po tome što su pričljive i ljubazne ličnosti, što će svakako uneti malo topline i zabave u vaš organizovan (i često preozbiljan) život. Obuka sijamske mačke će angažovati vaše veštine rešavanja problema (ipak ste znak koji odlikuje strpljenje), tako da ste definitivno dorasli zadatku. Otkrićete da će ova rasa mačaka puna ljubavi doneti novu dimenziju u vaš život.

Vodolija 

Vaša jedinstvena ličnost i ljubav prema nekonvencionalnim iskustvima dobro se slažu sa malo manje konvencionalnim kućnim ljubimcem: činčilom. Ovi glodari su toliko mekani i nežni da ne mogu ni da rizikuju da se pokvase – krzno im je previše gusto! Kao Vodolija, cenićete njihove jedinstvene osobine i dobro se baviti njihovim aktivnim i društvenim ponašanjem.

Pexels
 

Činčile vole da budu u blizini ljudi i takođe im je potrebno mnogo aktivnosti u životu, što odražava vašu potrebu za angažovanjem i društvenim vezama. Briga o tako jedinstvenom kućnom ljubimcu će odjeknuti u vašem inovativnom duhu, čineći svaki dan fascinantnim iskustvom. Zapamtite, drage  Vodolije, vi ste sve samo ne obični i vaš ljubimac treba da bude odraz toga.

Ribe 

Vaša osetljiva i maštovita priroda naći će utešnog saputnika u nežnom i umirujućem ljubimcu – ribici sijamski borac. Ova prelepa stvorenja mogu doneti spokoj i mir u vaš često haotičan svet. Gledanje u sijamskog borca dok graciozno pliva u svom akvarijumu može biti umirujuće iskustvo, pružajući vam miran prostor za sanjarenje i puštanje mašti na volju.

Pexels
 

Štaviše, postavljanje prelepog, udobnog staništa za vašu ribocu može biti umetnički poduhvat, omogućavajući vam da izrazite svoju kreativnost i ljubav prema lepoti. U mirnom prisustvu svog ljubimca naći ćete osećaj mira i izvor svoje bogate kreativnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike