Ova četiri znaka Zodijaka će radije praviti selfi nego uživati u trenutku

17.05.2023

13:22

0

Autor: Z. A.

Neki znaci opsednuti su deljenjem života na društvenim mrežama - njihova želja da se pokažu drugima jača je od potrebe da uživaju u životu

Ova četiri znaka Zodijaka će radije praviti selfi nego uživati u trenutku
profimedia-0216113350 - Copyright Profimedia

Zabavne, vesele, uzbudljive objave na društvenim mrežama uvek su baš kul. Bilo da ih dele naši prijatelji i poznanici, što nas često podstiče na razmišljanje da nešto dobro propuštamo, bilo da ih sami kreiramo nadajući se pozitivnim reakcijama tih istih prijatelja i poznanika. I eto razloga zašto su neki tako fokusirani da snime dobar selfi - ma gde došli i ma šta radili. Sve staje da se - slikaju.

Još jednom, i još jednom, i još jednom... dok svi nemaju najveći osmeh, dok nije pogođen pravi ugao, dok to tirkizno more nema najlepšu nijansu...

Fid se mora puniti, a objava postaje tako važna da koji put zapravo zaborave uživati u trenutku koji dokazuje koliko uživaju. Deljenje svakog i najmanje važnog životnog trenutka postaje uzrok zašto u tom životu nema vremena da ga stvarno proživimo, uživamo, opustimo se. Koji znakovi to rade propuštajući stvarnu čaroliju trenutka?

Profimedia
 

1. Škorpija: Lako se zaljube u svoju ulogu u virtuelnom svetu

Iako se ovaj vodeni znak ističe suzdržanošću i opreznošću, jako vole na društvenim mrežama da izražavaju svoje mišljenje i stavove. Ovde, kad nisu u stvarnom dodiru s ljudima, lakše zaborave svoju tajanstvenost, pa su im društvene mreže vrlo živahne i ažurne; deleći svaki delić svog života grade profil kojima će se drugi diviti.

Škorpije će se lako zaljubiti u uloge koje sebi dodeljuju u ovom lažnom svetu, žele uhvatiti lepotu svakog trenutka i imati najlepši profil. Neki od njih veruju da je kod najboljih influensera sve u spontanosti i uživanju u svakom trenutku, ali mnogo se magije događa u stvarnom životu, dok oni svu pažnju posvećuju društvenim medijima.
Freepik
 

2. Blizanci: I društvene mreže su oblik druženja bez čega Blizanci ne mogu

Ekstrovertirani i društveni, Blizanci su ti koji posebno uživaju da dele svaku sitnicu na društvenim mrežama, ali i prate, lajkuju, komentarišu druge. Čim doputuju negde ili naruče hranu ili izađu s prijateljima, odmah to ide na objavu - jednostavno vole da budu u središtu društvenih rasprava. Ne žive uvek u trenutku jer stalno razmišljaju o prošlosti ili brinu o budućim objavama.
Uglavnom, Blizanci bi trebalo da shvate da će, kad odluče živeti u sadašnjosti, pritisak da kontrolišu svaki trenutak svog života nestati. Što je tako prijatno, oslobađajuće i donosi unutrašnji mir. Uživati stvarno u onome što radimo donosi osećaj sreće koji život čini uzbudljivim, lepim i slobodnim. Naposletku, život je više od društvenih mreža.

Profimedia
 

3. Lav: Često preteraju s tim „fantastičnim“ životom

Glavno veselje, zabava, motivacija u životu svakog Lava jeste da stalno bude pod svetlima reflektora. Neki će Lavovi zbog toga malo podići standarde, apgrejdovati svoj životni stil kako bi podelili što blistavije trenutke na mrežama. Od fansi restorana do luksuznih putovanja na daleke destinacije, Lavovi uspevaju na društvenim mrežama da prikažu svoj život na stvarno očaravajući način.

Ne čudi zato što je puno poznatih influensera rođeno baš u znaku Lava. Ali pripadnici ovog horoskopskog znaka znaju se s vremenom izgubiti u virtuelnom svetu i poverovati da je ta njihova slika stvarna. Ako počnu više da se bave onime što se zaista događa sad i ovde, oko njih, postaće svesniji - i srećniji nego da se stalno prebacuju iz jedne realnosti u drugu. Uostalom, multitasking nikad nije bila stvar za Lavove.
Profimedia
 

4. Strelac: Lov na na lajkove i komentare za njih nikad ne prestaje

Strelci jako vole da održavaju svoj feed živim, pa tako na mreže stavljaju nasumce sve što im se događa, bilo da se izležavaju u ležaljci na balkonu kod kuće, bilo da ostvaruju velike životne poduhvate. Dele svaki komadić svog lifestylea nadajući se da će skupiti čim veći broj lajkova i komentara. Njihovu glad za slavom može utažiti samo velika količina pohvala i pozitivnih reakcija.
Zapravo, većina Strelaca povremeno ili sve vreme obavlja više zadataka istovremeno. Možda nešto grickaju, napola gledaju film ili TV seriju ili uživaju u pesmi, i objavljuju dok ovo čitaju. Nemogućnost koncentracije na ono što trenutno rade može biti uzrokovana i stresom. Međutim, bilo bi korisno da se povremeno pokušaju usredsrediti na samo jedan zadatak. Tako bi mogli dobiti vreme za uživanje u u malim trenucima blaženstva umesto da stalno ažuriraju svoje objave.

Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike