"Nisam osećala noge": Nova droga u noćnim klubovima, ubacuju je devojkama u piće! Objavljene jezive ispovesti! (FOTO)

25.12.2021

19:01

0

Jedna devojka posvedočila da joj se mutilo u glavi kad je ulazila u kuću, druga se onesvestila u krevetu

"Nisam osećala noge": Nova droga u noćnim klubovima, ubacuju je devojkama u piće! Objavljene jezive ispovesti! (FOTO)
Droga-alkohol - Copyright Foto: Pixabay/Instagram/Ovarijum

Jedna Novosađanka podelila je na društvenim mrežama jezivu priču koju su njene drugarice doživele u izlasku i pokrenula lavinu sličnih iskustava koje su doživele devojke uglavnom u Novom Sadu i Beogradu.

Na Instagram stranici "Ovarijum" objavljene su priče u kojima su devojke prepričale svoja iskustva u klubovima u kojima su im u piće sipali opijate. Kako su navele, pretežno dva muškarca vrebaju devojke, i to uglavnom one koje izlaze same ili sa još jednom drugaricom.

- Pričali su mi kako su drugaricama sipali drogu u piće, tj ono da ih uspavaju. Njih dve popile po dva koktela, kažu taj drugi je imao malo slaniji ukus. Hvala Bogu, otišle su odmah posle toga, jednoj počelo da se muti u glavu kad je ulazila u kuću, druga se onesvestila u krevetu. Kažu da ciljaju tako kada dve devojke idu - napisala je jedna devojka, a nakon njene poruke ubrzo su počele da se javljaju i ostale.

One su pisale da i njima ili njihovim drugarica desila ista ili slična stvar i to dok su bile u isključimo ženskom društvu.

Prema njihovim rečima, nijedna nije popila više od jednog ili dva piće da bi ovakvi simptomi počeli da se pojavljuju od alkohola, a većina je primetila talog ili čudnu boju.

Jedna devojka koja je, kako kaže, pisala seminarski rad na ovu temu kaže da je verovatno u pitanju droga za silovanje "rafinol". Kako navodi, u inostranstvu postoje lokali u kojima se piće služi sa slamčicama i u čašama koje menjaju boju ukoliko prepoznaju ovu supstancu, ali ne i kod nas.

Pored "rafinola" navodi se i popularna "GHB" droga koja je bez mirisa i ukusa i zbog toga se ne detektuje prilikom konzumacije, pa žena ne zna ni šta uzima.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović nam objašnjava da ovakvi slučajevi nisu retki.

- Postoji ta droga koja briše sećanje, nisam siguran koliko to nesećanje traje, ali je ono potpuno. Masovno se koristi u inostranstvu, a i kod nas. Problem je što je zbog te amnezije teško dokazati delo i samo ako postoji treća osoba koja zna šta se desilo i može da pribavi materijalan dokaz može da pomogne - kaže Radovanović za 24sedam.

On kaže da se može utvrditi da li je žrtva bila drogirana, ali da je teško utvrditi počinioca.

- Kod nas su kazne za ovo delo iste kao za silovanje, a koje su prema mom mišljenju vrlo niske za ovu vrstu dela. Neosporno je da se ovakve stvari dešavaju u inostranstvu mnogo više nego kod nas. Međutim, jedino sigurno rešenje jeste da devojke moraju biti jako pažljive i da ne dozvole da to toga dođe, jer je posle teško doći do onoga ko je zaista kriv - zaključuje kriminolog.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike