Korona presek: Pada broj novozaraženih, preminulo 35 pacijenata

11.12.2021

14:11

0

Najnovije informacije oko kovida u našoj zemlji

Korona presek: Pada broj novozaraženih, preminulo 35 pacijenata
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.309 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 35 pacijenata.

Testirano je 13.068 osoba. Na respiratorima je 179 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 1.387 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 38 pacijenata, dok je na respiratoru bilo 187 pacijenata. Tom prilikom testirano je 13.767 osoba.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se pretpostavlja da će buster doza vakcine protiv korona virusa štititi i od omikron soja.


Kon je za RTS rekao da se situacija u Srbiji poboljšava i da krajem sledeće nedelje može da se očekuje da broj novozaraženih padne na manje od 1.000.

Ukazao je da je najznačajnije što je situacija u školama stabilna, a da jedino brine činjenica da se omikron varijanta sve više otkriva.

- Omikron pokazuje veliki potencijal, ali se to oboljenje dosad nije pokazalo kao invazivno - rekao je Kon, napomenuvši da je to, ipak, sve teoretisanje jer stvarnih pokazatelja još nemamo.

Kon je podsetio da se očekuje veliki upliv stanovništva iz dijaspore za novogodišnje i božićne praznike i ukazao da će neki od njih doći i iz zemalja u kojima je epidemiološka situacija gora nego kod nas.

Naveo je da je stav medicinskog dela Kriznog štaba i dalje da bi kovid propusnica trebalo da važi 24 sata.

- Propusnica je najpovoljnije rešenje i omogućuje kontrolu situacije na skijalištima i u svim drugim prostorima, osim prodavnica hrane, goriva i lekova, gde se sa maskom ulazi. Postoji, međutim, i stav "što dirati nešto što se vidi da funkcioniše". Imaćemo konsultacije, a očekujem i sednicu kriznog štaba pre značajnijih događaja - rekao je Kon.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike