Nevreme na pragu Srbije: Hladan talas već stigao, donosi nam snežnu oluju u čitavoj zemlji

09.12.2021

07:05

0

Pogoršanje vremena počeće već danas, a u nedelju očekujemo snežnu oluju, jak sneg i pojačan vetar, koji će pogoditi celu Srbiju, rekao je za 24sedam meteorolog Ivan Ristić

Nevreme na pragu Srbije: Hladan talas već stigao, donosi nam snežnu oluju u čitavoj zemlji
U pojedinim delovima padaće sneg - Copyright ATAImages/ Stefan Tomašević

Srbiju će u narednih nekoliko dana zahvatiti hladan talas praćen niskim temperaturama, a meteorolog Ivan Ristić za 24sedam prognozira da će našu zemlju u nedelju pogoditi snežna oluja.

Naime, do pogoršanja vremena doći će u naredna dva dana, a krivac za to biće snažan ciklon koji će se sa Atlantskog okeana obrušiti na zapadnu i severozapadnu Evropu.

Ovaj ciklon će doneti Srbiji osetniji pad vazdušnog pritiska, što će biti uvod u promenu vremena tokom četvrtka.

Profimedia/Ivan Ristić
 

- Pogoršanje vremena počeće u naredna dva dana, a u nedelju očekujemo snežnu oluju, jak sneg i pojačan vetar, koji će pogoditi celu Srbiju - rekao je za 24sedam meteorolog Ivan Ristić.

Ove sedmice u Beogradu će maksimalna dnevna temperatura biti tri stepena, a meteorolog je za 24sedam objasnio da se u prestonici u nedelju očekuje stvaranje snežnog pokrivača od 15 do 20 centimetara, dok će u višim predelima on biti veći. 

- Temperatura će u nedelju u Beogradu biti oko nule, dok će u planinskim predelima biti mnogo niža. Tokom sledeće sedmice počinje postepena stabilizacija vremena, s temperaturama od nula do pet stepeni. Uglavnom će biti oblačno, bez padavina, što je pogodno vreme za povećanje zagađenja vazduha - objasnio je meteorolog.

printscreen/RHMZ
 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), temperatura u celoj zemlji krajem ove i početkom sledeće nedelje biće malo iznad nule, pa će tako maksimalna dnevna temperatura u Novom Sadu biti tri stepena, dok će u Kragujevcu biti malo toplije, oko pet. 

printscreen/RHMZ
 

Malo hladnije biće i na Zlatiboru, gde skijaše i ljubitelje zimskih čarolija očekuje maksimalna dnevna temperatura od nula stepeni.

Kako je za kraj najavio meteorolog Ivan Ristić, oko Nove godine očekuje se novo zahlađenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike