Korona presek: Raste broj zaraženih, preminulo 38 pacijenata

06.12.2021

14:05

0

Najnovije informacije oko kovida u našoj zemlji

Korona presek: Raste broj zaraženih, preminulo 38 pacijenata
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1,565 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 38 pacijenata.

Testirano je 13,837 osoba. Na respiratoru je 178 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 1.244 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo 41 pacijent, dok je na respiratoru bilo 165 pacijenata. Tom prilikom testirano je 8.901 osoba.

Inače, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek je danas izjavio da će inovativni lekovi biti prekretnica u borbi protiv koronavirusa.

Gostujući na TV K1 on je rekao da se radi o lekovima poput "molnupiravira" kompanije Merk, a čijih se prvih 10.000 doza očekuje ovog meseca i koji će, kako kaže, smanjiti do 50 odsto rizik od teških oblika oboljenja.

-Dogovorili smo saradnju i sa Fajzerom oko njihovog lek koji štiti 90 odsto i to su stvari koje nas ohrabruju da ćemo izaći na kraj sa koronavirusom -poručio je državni sekretar.

On veruje da će sledeća godina biti mnogo bolja od ove i veruje da će pandemija uskoro biti završena, jer, kako je rekao, nijedna pandemija ne može trajati duže od dve i po godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike