Prodaja fotografija sa izložbe "Suki zdravo brate" za lečenje male Anike

19.11.2020

12:24

0

Humanost na delu

Prodaja fotografija sa izložbe "Suki zdravo brate" za lečenje male Anike
Copyright budihuman.rs

Prijatelji i kolege nedavno preminulog fotoreportera agencije EPA Srđana Sulejmanovića Sukija, koja je otvorena u beogradskoj galeriji “Progres”, odlučili su da, nakon zatvaranja izložbe, prodaju sve izložene fotografije i novac od prodaje uplate na račun male Anike Manić.

Tim povodom otvoren je i instagram profil, a cena fotografije je 200 evra.

Izložba fotografija “Zdravo, brate” nedavno preminulog fotografa Srđana Sulejmanovića Sukija, koji je važio za jednog od najboljih sportskih fotografa u Evropi, biće otvorena u beogradskoj galeriji “Progres” do 20. novembra. Od 20. do 30. novembra fotografije će biti izložene u Knez Mihailovoj ulici.

Anika (2) je rođena kao zdrava, jaka beba, sa snažnim refleksima i ocenom deset. Na pregledu, u petoj sedmici nakon rođenja, lekar je testirao reflekse i roditelji su primetili da Anika ne reaguje onako snažno kao ranije. Nakon puno dana provedenih u bolnici i različitih dijagnostičkih pregleda – ultrazvuka mozga, magnetne rezonance, metaboličkih i genetskih analiza, Anika je dobila dijagnozu, za koju roditelji nikad ranije nisu čuli. Retka, progresivna i terminalna neuromuskulatorna bolest sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba – zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo nijedna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike