Ružić: Škole će i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu

25.11.2021

15:43

0

Uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se "neutrališu posledice" - rekao je ministar prosvete

Ružić: Škole će i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu
škola - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u školama ove nedelje bolja nego prethodne i da su uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se "neutrališu posledice".

On je rekao i da pretpostavlja da će sve škole i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu.

- Stanje u školama nikada nije bilo bolje kada su brojke u pitanju, procenat zaraženih učenika je pao na 0.7 odsto, ali ni na koji način ne znači da treba da dođe do opuštanja - istakao je Ružić nakon obilaska doma "Mika Mitrović" gde su renovirani sportski tereni i teretane na otvorenom prilagođeni studentima sa invaliditetom.

Ministar je naveo da će se na predstojećoj sednici Kriznog štaba razmatrati dalji koraci, kao i pitanje početka zimskog raspusta i poručio da je najvažnija disciplina, odgovornost i primena svih preventivnih mera koje će važiti i za vreme raspusta, posebno napomenuvši turističke destinacije.

- Zimski raspust može biti tema na sednici Kriznog štaba i ukoliko bude bilo potrebno, u skladu sa procenom zdravstvenog dela, spremni smo da prilagodimo kalendar, ali je važno da se prvo polugodište privede kraju i da deca budu ocenjena - dodao je Ružić.

On je naveo da je povećan obuhvat vakcinacije prosvetnih radnika i da on sada iznosi nepunih 56 odsto.

- To jeste ohrabrujuće, ali nije dovoljno - ukazao je Ružić, ističući značaj vakcinacije u borbi protiv kovida.

Na pitanje da li bi eventualno moglo doći do pomeranja male mature, Ružić je rekao da za sada ne vidi razloga za to i dodao da situacija pokazuje da je "sve pod kontrolom".

- Ne vidimo razloga da se pomera, imaćemo probu verovatno i u aprilu - rekao je Ružić.

Studentski dom "Mika Mitrović" u beogradskom naselju Voždovac dobio je renovirane sportske terene i teretane na otvorenom, prilagođene studentima sa invaliditetom, a u tu obnovu uloženo je 30 miliona dinara.

Projekat su finansirali Ministarstvo prosvete i Ustanova Studentski centar "Beograd".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike