Korona uvodi vanredne situacije u srpskim gradovima: Zatvaraju se škole, maske se nose na otvorenom...

19.11.2020

16:03 >> 17:22

0

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojena je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Niša

Korona uvodi vanredne situacije u srpskim gradovima: Zatvaraju se škole, maske se nose na otvorenom...
Copyright Pixabay

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojena je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Niša.

Vanredna situacija proglašena je u Nišu zbog sve teže epidemiološke slike, rečeno je na konferenciji za medije.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović kazao je da vanredna situacija u Nišu znači da će Gradski krizni štab moći da donosi dodatne mere, uz strogu primenu svih već postojećih na nivou Republike Srbije.

Kao primer, on je naveo mogućnost rada od kuće ili prelazak pojedinih škola na onlajn nastavu.

“24sedam” saznaje: Klinički centar Srbije zapošljava 1.277 radnika za potrebe Kovid bolnice 

Dr Pelemiš oštar: Već danas ili sutra pooštriti mere! 

U osnovnim školama „Stefan Nemanja“ i „Dušan Radović“ đaci od 5. do 8. razreda pratiće nastavu onlajn, dok će deca od 1. do 4. razreda ići u školu. Ova mera je uvedena, kako je navedeno, zbog zaraženih nastavnika.

Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ takođe će nastavu pratiti onlajn.

Šabac: Poslednjih 24 sata pozitivno 165 osoba

U Šapcu su u poslednja 24 časa testirani uzorci 165 osoba, od kojih je 42 pozitivno na virus korona, do je jedna osoba izgubila život, objavljeno je na sajtu grada.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić rekao je danas da su trenutno u tom gradu aktivna 542 slučaja, dok se u izolaciji nalazi 531 osoba, zbog kontakta sa obolelima.

Kaže da je u Opštoj bolnici hospitalizovano 96 pacijenata, njih sedam nalazi se u respiratornoj jedinici, dok je troje intubirano sa teškom kliničkom slikom.

U obrazovnim ustanovama registrovana su, dodaje Pajić, četiri nova kovid pozitivna učenika i tri nastavnika.

Printscreen/Youtube, Srbija u kadru

Pajić je naveo i da se mere u Šapcu maksimalno poštuju i da u tom gradu više nema prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Šid proglasio vanrednu situaciju: Nošenje maske i na otvorenom

Opština Šid proglasila je danas vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja virusa kovid-19.

To je objavljeno na sajtu Opštine, a u odluci koju je potpisao predsednik opštine Zoran Semenović navodi se da se vanredna situacija proglašava radi efikasnijeg sprovođenja mera zaštite, kao i zaštite života i zdravlja stanovništva.

U skladu sa odlukom donete su mere koje podrazumevaju nošenje maski i u zatvorenom i na otvorenom prostoru dok postoji opasnost od širenja virusa, da radno vreme svih objekata osim apoteka, benzinskih pumpi, dostave hrane može biti najkasnije do 21čas a otvaraju se narednog dana od 5 časova.

Kritično i u Kraljevu

U Kraljevu je od 203 testiranih na korona virus pozitivno 112 osoba, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Od početka epidemije, prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj registrovanih osoba pozitivnih na korona virus koji izaziva bolest Kovid 19, do danas je 2.888.

Printscreen/RTKV

U Opštoj bolnici ”Studenica” hospitalizovana su 54 pacijenta koji se leče od kovida 19, od čega je deset pacijenata na intenzivnoj nezi. Tokom protekla 24 časa primljeno je 14, a otpušteno sedam pacijenata. U istom periodu u kovid ambulanti je urađen 121 pregled.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike