"Sve se desilo u sekundi": Tuga u Kuršumliji - najcenjeniji zubar i njegova supruga u dva dana preminuli od korone

20.11.2021

10:37

0

Stomatolog je imao privatnu ordinaciju u Kuršumliji

"Sve se desilo u sekundi": Tuga u Kuršumliji - najcenjeniji zubar i njegova supruga u dva dana preminuli od korone
Ilustracija - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Stomatolog u penziji M.T. (74) i njegoova supruga S.T. (70) preminuli su u roku od dva dana od korona virusa. M.T. je preminuo u prokupačkoj bolnici, a njegova supruga dan ranije.

- Svi smo zatečeni. Desilo se bukvalno u sekundi. M.T. je bio najbolji stomatolog u Kuršumliji, vrhunski stručnjak, a njegova supruga kao prvoklasni ekonomista svoj radni vek završila je u ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje. Sada čujem da im je i ćerka obolela, jer je verovatno došla da ih pazi kada su se razboleli - kaže osoba koja je dobro poznavala porodicu, piše Kurir.

Ona dodaje da je S.T. sahranjena, a da će danas da bude sahranjen i M.T. kraj supruge.

Stomatolog je imao privatnu ordinaciju u Kuršumliji.

Prema poslednjim podacima Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, u petak su dve sobe preminule od posledica Kovid-19 u ovj zdravstvenoj ustanovi. Ipak, broj obolelih se smanjuje, te je u istom danu u Кovid prijemno-trijažnim ambulantama 49 lica sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na kovid 19. Prošle nedelje broj dnevnih pregleda se kretao oko stotinak. Hospitalizovano je 43 lica sa teritorije Topličkog okruga, a kod 40 lica je potvrđeno prisustvo virusa. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje – teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori trenutno je 30 pacijenata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike