"Korona se neće lako završiti": Doktor Stojanović najavio: Biće i pete i šeste doze vakcine

20.11.2021

08:32

0

Država čini sve da bi se vakcinacija sprovela kako treba

"Korona se neće lako završiti": Doktor Stojanović najavio: Biće i pete i šeste doze vakcine
vakcinacija - Copyright Profimedia

Doktor Aleksandar Stojanović naglasio je da su mere koje je sporveo Krizni štab sa kovid sertifikatima dale rezultate, ali je i dalje cilj vakcinacija što većeg broja građana.

- Država čini sve da bi se vakcinacija sprovela kako treba. I ove mere koje je dao Krizni štab donele su neki benefit. Taj pomak daje pomake, prva doza je povećana i imamo napredak. Ipak pokazalo se da treća doza i dalje vodi, tako da mi još nismo zadovoljni. Opao je broj zaraženih, ali virus je i dalje prisutan, tako da struka nalaže zaključavanje od 24 sata restorana. Mi nismo protiv slavlja, ali naš prvenstveni cilj je očuvanje zdravlja naših građana - naglasio je dr Aleksandar Stojanović.

On je naveo da smatra da bi takvo uvođenje dovelo do drastičnog poboljšanja stanja u Srbiji.

- Imate mogućnost da birate vakcinu pomoću šifre, da zakažete termin kad vi želite i ako niste u mogućnosti, obavestite Dom zdravlja, kažete koju ćete vakcinu i mi ćemo doći na vašu kućnu adresu i dobićete vakcinu koju želite. Mi sve činimo da građanima olakšamo. Vakcinu možete primiti u svojoj kući, u svom stanu. Imate ljude koji imaju strah da prime vakcinu u Domu zdravlja, čak i oni mogu da prime vakcinu kod kuće - kaže dr Stojanović.

- Nama je cilj da svakim danom vakcinišemo što više građana, a ne da se borimo sa antivakserima i ludacima, koji prave lošu situaciju. Dakle, ko god pozove, mi ćemo doći - kaže dr Stojanović.

- Meni je cilj da Srbija bude na prvom mestu, imate vakcinu za grip, nemojte dozvoliti da se ne vakcinišete i protiv gripa i tako se zaštitie. Mislim da ćemo uspeti sa postepenim merama, da ljudi shvate da je vakcinacija spas i da nećemo imati problem sa zatvaranjem. Mi moramo da računamo da ćemo morati da primimo i treću i petu i šestu dozu vakcine i da se ovo neće tako lako završiti - naglasio je dr Aleksandar Stojanović.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike