Korona presek: Virus odneo još 55 života!

18.11.2021

14:27

0

Najnovije informacije u vezi s Kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek: Virus odneo još 55 života!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 3.219 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 55 pacijenata.

Testirano je 16.864 osoba dok je na respiratoru 259 pacijenata.

Juče je na koronavirus bilo pozitivno 3.600 osoba, od 18.016 testiranih. Na respiratorima je bilo 254 pacijenata, dok je preminulo 56 osoba.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu profesor Radmilo Janković kazao je prilikom gostovanja na RTS-u, da se stiče utisak blagog olakšanja, ali da je daleko od toga da ima bilo kakvog razloga za optimizam.

Doktor Radmilo Janković ističe da su trenutno 254 pacijenta intubirana i stavljena na respirator, koji ne dišu svojim snagama, ali da je broj pacijenata u jedinicama intenzivne nege višestruko veći, verovatno negde oko 1.000.

- Najveći broj naših teških pacijenata je na neinvanzivnim vidovima ventilacije, takva je situacija u Nišu. Stiče se utisak blagog olakšanja, to je daleko od toga da je bilo kakav razlog za optimizam. Nalazimo se u zimskom periodu, virus se prenosi kapljičnim putem, nije realno očekivati neko drastično olakšanje situacije - kaže dr Janković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike