Preminula Jelena Minardi, najstarija planinarka Srbije koja je osvajala svetske vrhove

11.11.2021

14:22

0

Vreme sahrane Jelene Minardi biće saopšteno naknadno

Preminula Jelena Minardi, najstarija planinarka Srbije koja je osvajala svetske vrhove
Jelena Minardi Youtube printscreen - Copyright Youtube printscreen

Jelena Minardi, jedna od najvećih i najstarijih planinarki Srbije i Evrope, preminula je juče u 103. godini života, saopštilo je planinarsko društvo "Preslap"

 

 

"Rođena 22. aprila 1919. godine napustila je ovaj svet kao istinska velikanka, žena koja je obeležila epohe, prosvetna radnica, svedok istorije, jedna od najvećih planinarki Srbije i Evrope. Kao što je do kraja života bila aktivna na planinarenju i rekreaciji, tako je uvek u srcu nosila svoj Niš, svoj jug Srbije, a najviše Radan planinu, koju je najviše volela. Proputovala je svetom, ali se uvek, u mislima, u srcu i u duši, vraćala svome Nišu, svojim prijateljima, i u Nišu živela mirno, pošteno i ponosito. Neka je večna slava i hvala velikoj Jeleni Minardi", navedeno je u saopštenju planinarskog društva.

Učiteljica u penziji, duže od šest decenija bavila se planinarenjem. Osvojila je Monblan, Grand Paradizo i druge vrhove. 

Youtube printscreen
 

"Volite se, poštujte se i družite se. To je osnovno kod čoveka. Činite dobra, jer to je najbolje što čovek može da doživi. Idite na planine, jer meni je svaka planina produžila za dve godine život", poručila je Jelena Minardi prilikom posete gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski na njen 102. rođendan.

Vreme sahrane Jelene Minardi biće saopšteno naknadno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike