Otac i ćerka iz Velikog Gradišta preminuli od korone u razmaku od sat vremena! Javili se prekasno u kovid ambulantu

10.11.2021

11:53

0

Porodica Stanojević je godinama živela u Beču. Prošlog meseca, pričaju komšije, došli su u posetu rodbini u Gradište

Otac i ćerka iz Velikog Gradišta preminuli od korone u razmaku od sat vremena! Javili se prekasno u kovid ambulantu
bolnica AP110606017439 - Copyright AP Photo/Gero Breloer

Otac i ćerka iz Velikog Gradišta, Jovan (58) i Gorica (38) Stanojević, preminuli su od posledica koronavirusa u razmaku od samo sat vremena.

Oni su se zarazili na proslavi koju su pravili u porodičnoj kući, a u kovid ambulantu su se javili prekasno. Sanitetom su hitno upućeni u bolnicu u Požarevcu, ali uprkos velikom trudu lekara, za svega sat vremena od prijema umrli su oboje, piše "Informer".

Porodica Stanojević je godinama živela u Beču. Prošlog meseca, pričaju komšije, došli su u posetu rodbini u Gradište.

- Stanojevići su doputovali na nekoliko dana da obiđu familiju. Ali, nažalost, korona im je poremetila planove. Oni su organizovali proslavu u svom domu, posle koje su se zarazili. Lečili su se u privatnoj lekarskoj ordinaciji, a u kovid ambulantu su se javili tek kada su bili u jako lošem stanju. Odmah su prevezeni u bolnicu u Požarevcu u pratnji dva doktora, ali nije im bilo spasa - kaže najbliži komšija porodice Stanojević i dodaje:

- Čim su stigli u Požarevac, umrli su u roku od sat vremena, prvo Gorica, a onda odmah za njom i njen otac Jovan. Velika tragedija zadesila je ovu porodicu! Preminuli su u četvrtak uveče, a sahranjeni već u subotu.

Zamenik direktora Kliničkog centra u Nišu prof. dr Radmilo Janković kaže da lečenje u privatnim ordinacijama može da bude veoma problematično.

- Ne zbog samog lečenja i novca, nego što se tamo uglavnom ne leče pacijenti kako treba. Odnosno, terapija koja se daje prilično odskače od protokola lečenja koji se primenjuje u državnim institucijama. Pacijenti kod privatnika često, osim mnogo različitih antibiotika, ne dobijaju terapiju koja je efikasna. Neki onda, nažalost, u bolnice dolaze kasno, kada bolest već uznapreduje, i dešava se da na kraju preminu u državnim ustanovama - objašnjava on, i dodaje:

- Dali smo nalog da se u svim otpusnim listama i umrlicama navodi da su se pacijenti lečili privatno i šta su tamo primali od terapije, kako bi se odgovornost podelila. Suviše dugo zdravstveni radnici u Srbiji trpe pritiske, a to nije u redu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike