Milan iz Beograda došao na Sajam po buster dozu: Kada je video šta mu je ponuđeno - nije mogao da veruje

08.11.2021

17:50

0

Svako ko je primio dve kineske vakcine, a sada želi treću, može potpuno besplatno da proveri nivo antitela

Milan iz Beograda došao na Sajam po buster dozu: Kada je video šta mu je ponuđeno - nije mogao da veruje
vakcinacija - Copyright Profimedia

Milan. I.(38) iz Beograda, kada je došao na Sajam po svoju buster dozu, video je obaveštenje na ulazu da, ako je neko zainteresovan da proveri nivo antitela posle kineske vakcine, to može i da učini, potpuno besplatno. Naime, radi se o tome da se sprovodi studija u našoj zemlji, koja se tiče praćenja imunog odgovora nakon Sinofarm vakcine.

Dakle, svako ko je primio dve kineske vakcine, a sada želi treću, može potpuno besplatno da proveri nivo antitela.

- Veoma sam prijatno iznenađen, jer sam svakako želeo da primim treću dozu Sinofarm vakcine. Što se mene tiče nisam želeo da menjam proizvođača, te mi je bilo u redu da proverim nivo antitela. Rekao sam da sam zainteresovan i sada očekujem rezultate. Svi sada mere antitela, proveravaju nivo zaštite, pa zašto da ne, priča Milan.

Dr Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i direktor vakcionalnog punkta na Beogradskom aerodromu pojasnio je da se vodi studija i da može svako ko želi da proveri nivo antitela.

- Vodi se jedna studija koja se nudi ljudima ako žele da prate antitela. Naime, u pitanju je nešto dobro, ako je neko bio vakcinisan sa dve kineske vakcine, ako sada želi da dobije treću, može da se prati nivo antitela. Mnogi ljudi odlaze privatno, proveravaju, ovde je ostavljeno na dobrovoljnoj bazi ako je neko zainteresovan da to prati, što je svakako u interesu zdravlja. Potrudili smo se da izađemo u susret, smatram da smo mnogima olakšali da ne idu kod privatnika - kaže dr Bekić.

Kako je pojašnjeno, ovo važi samo za Sinofarm vakcinu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike